Corina las: Alles tussen ons-Anna McPartlin***1/2

winactieallestussenons

Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Anna McPartlin

Oorspronkelijke titel: The Space Between Us

Vertaling: Saskia Peterzon-Kotte

Uitgever: A.W. Bruna

Aantal pagina’s: 432

Genre: Roman, NUR 302

Verschijningsdatum: 9 mei 2017

Over de auteur:

De Ierse schrijfster Anna McPartlin (Dublin, 1972) heeft na een veelbewogen jeugd (ze verloor beide ouders op jonge leeftijd, kwam zelf bijna om bij een auto-ongeluk en verloor haar beste vriendin aan zelfmoord) marketing gestudeerd en daarna een aantal jaren als stand-upcomedian opgetreden. Inmiddels heeft ze een succesvolle carrière als auteur opgebouwd en schreef, naast diverse scenario’s voor film en televisie, zes romans.

De negen dagen van Rabbit Hayes was haar eerste roman die in het Nederlands verscheen.

( Bron: http://www.awbruna.nl )

De cover:

Rustige kleuren; een zee, een strand en twee spelende kinderen. Het straalt één en al roman uit en op de ijsjes na vind ik hem erg mooi.

De achterflap:

Van jongs af aan waren Eve en Lily onafscheidelijk, tot een grote ruzie een einde maakte aan hun vriendschap. Zeventien jaar later ontwaakt Eve na een ongeluk in het ziekenhuis en komt tot de ontdekking dat haar vroegere beste vriendin haar verpleegster is. Eerst is het onwennig, maar tijdens de revalidatie groeien de vriendinnen naar elkaar toe. Ze durven hun fouten uit het verleden – en heden – onder ogen te komen. En ze zien haarscherp hoe de ander haar leven kan veranderen: Lily moet loskomen van haar mislukte huwelijk en Eve moet leren zien hoe zij anderen soms kwetst.

Het ongeluk van Eve biedt hen allebei een tweede kans, juist op het moment dat ze die schouder om op te leunen zo goed kunnen gebruiken. Maar Eve en Lily kunnen niet vermoeden welke toekomst hun vriendschap te wachten staat…

Alles tussen ons is een ode aande liefde in al haar vormen. onmisbaar voor fans van Marian Keyes en Jojo Moyes.

Mening:

Het boek begint in 1990 met een brief van Eve aan Lily. En je zit er gelijk in, heerlijke schrijfstijl en je bent weer terug in je eigen jeugd, waar het onoverkomelijk leek om langer dan twee dagen zonder je beste vriendin te moeten doorbrengen.

In het heden word je afwisselend meegenomen door het wat eenzame leven van Eve en het stressvolle, getrouwde leven van Lily. Anna laat Eve en Lily via de brieven uit het verleden en de hoofdstukken in het heden tot leven komen in je hoofd.  Je voelt met ze mee, al wil je de ietwat naïeve Lily af en toe wel door elkaar rammelen en roepen dat ze eens voor zichzelf moet opkomen, maar ook Eve wil je af en toe door elkaar rammelen om duidelijk te maken dat ze niet zo egoïstisch moet zijn.

Het hele verhaal door blijf je je af vragen waarom de twee hartsvriendinnen elkaar zolang niet hebben gesproken en waar de ruzie toch in hemelsnaam overging. De personages aan de zijlijn, maar vooral de man van Lily worden precies genoeg uitgewerkt om het verhaal compleet te maken. En je af en toe te laat verbazen over hoe ze zo uit elkaar gegroeid zijn en toch weer bijna allemaal weer bij elkaar komen.

En dan is daar het einde, en al is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, het is mooi, geloofwaardig en op en top een feelgood-roman-einde.

Drie en halve sterren voor Alles tussen ons.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

2 gedachten over “Corina las: Alles tussen ons-Anna McPartlin***1/2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s