Corina las: Vermiste meisjes-Megan Miranda****

vermiste meisjes 3

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Megan Miranda

Uitgever: Uitgeverij de Fontein

Aantal pagina’s: 304

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 11 april 2017

Over de auteur:

Megan Miranda groeide op in New Jersey. Vermiste meisjes is haar thrillerdebuut, dat bij verschijnen in Amerika overladen werd met prachtige recensies. Eerder schreef zij diverse YA-titels.

( Bron: http://www.uitgeverijdefontein.nl )

De cover:

Donkere wolken, een reuzenrad, mooie kleuren… het maakt nieuwsgierig…..

De achterflap:

Nicolette (Nic voor vrienden) is terug in Cooley Ridge om voor haar hulpbehoevende vader te zorgen. Tien jaar daarvoor is ze naar Philadelphia vertrokken, niet lang na de verdwijning van haar beste vriendin Corinne. Die verdwijning is nooit opgelost. Nu, slechts een paar dagen na haar aankomst, verdwijnt er opnieuw een meisje. Deze zaak rijt de wonden rondom de vermissing van Corinne open. Alle mensen die indertijd met de zaak te maken hadden, wonen nog steeds in Cooley Ridge. Nic’s broer en zijn vrouw verwachten een kind. Corinne’s toenmalige vriend werkt in de lokale kroeg. En Tyler, Nic’s ex-vriend, is aan het daten met Annaleise. Annaleise, die ieders alibi was voor de nacht waarin Corinne verdween. Maar nu is het juist zij die verdwenen is… Nic ontrafelt de geheimen die haar familie en vrienden verbergen en langzaam wordt duidelijk wat er tien jaar geleden daadwerkelijk gebeurd is.

‘Duister, nostalgisch en een ingenieuze manier van vertellen. Megan Miranda is een aanwinst voor de thrillerwereld.’ Booklist

Voor fans van Clare Mackintosh en Alex Marwood.

Mening:

Megan schrijft gedetailleerd, maar apart. We beginnen in het heden en daarna wordt het verhaal achterstevoren verteld. Dat is even inkomen maar maakt het ook heel interressant.

Het verhaal wordt vanuit Nic verteld en ze is redelijk goed uitgediept als karakter. Haar gevoelens omtrent de mensen om haar heen komen goed over. De overige personages krijgen iets minder aandacht, op Corinne na. Megan heeft oog voor detail en de omgeving en de manier waarop de mensen in een klein stadje met elkaar omgaan wordt mooi omschreven. De roddels, het vingerwijzen, het niet meer thuis voelen na weg geweest te zijn, het is mooi en geloofwaardig beschreven.

Het is vreemd om bepaalde dingen al vrij in het begin van het verhaal te ontdekken zonder het hoe en waarom te weten. Dat maakt dat je blijft lezen want wat is er dan die dag er voor gebeurd? En belangrijker, wat is er tien jaar geleden gebeurd? Met cursief geschreven “flash-backs” komen alle lijntjes bij elkaar en heb je een sinister, mooi opgebouwd plot.

En toch blijven er vragen over en heb ik het gevoel dat er een plot in het plot zit welke Megan aan je verbeelding overlaat. Het blijft mysterieus; ondanks een duidelijke ontknoping aan de ene kant, blijft er aan de andere kant genoeg ruimte over om zelf kleine details in te vullen.

Conclusie:

Schrijfstijl: 3

Leesplezier: 3,5

Plot: 4,5

Originaliteit: 4,5

Spanning: 4

Psychologie: 4

Vier sterren voor Vermiste meisjes.

Corina Nieuwenhuis.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s