Simone las: Op eenzame hoogte-Saskia Oudshoorn****1/2

OEH

Gastrecensie:

Auteur: Saskia Oudshoorn

Aantal pagina’s: 347

Genre: Spannende roman, ik zelf vind thriller ook goed passen

Verschijningsdatum: 31 maart 2017

 

Over de auteur:

Saskia Oudshoorn debuteerde in 2015 met Buiten spel, waarmee ze voor Boekgoud genomineerd werd. Met dit boek trok zij de aandacht van Simone van der Vlugt, wat resulteerde in een intensief schrijfcoachingstraject met deze bekende schrijfster. Op eenzame hoogte is een intrigerende roman geworden. Een vlot geschreven ‘pageturner’, die je in 1 adem uit wilt lezen.

Ze is geboren als Saskia van der Meulen in Rotterdam. Ze woont sinds haar tweede jaar in Krimpen aan den IJssel. Haar familie woont nog wel in Rotterdam, en dit boek speelt zich ook voor een groot gedeelte daar af. Naast haar werk op de inkoopafdeling bij Unilever, zit ze ook nog in de gemeenteraad in Krimpen aan den IJssel, en zingt ze in een popkoor, Sabroso genaamd.

( Bron:  Boek en http://www.saskiaoudshoorn.com )

Cover:

Je ziet een vrouw zitten in het zwart-wit, haar benen en armen hebben bloedspetters die rood zijn. Haar hoofd is doorzichtig, waar je een besneeuwde bergtop  doorheen ziet en is blauwig. Rond de bergtop vliegen ook wat vogels. En je ziet bij haar billen een persoon met een mes achter zijn rug.

Achterflap:

Eva Groen, journaliste, werkt tijdelijk in New York. Ze woont samen met Stephen, een talentvolle maar bezitterige voetbalspeler. Hun leven lijkt perfect, toch is Eva niet gelukkig. Ze reist alleen terug naar Nederland, om alles op een rijtje te zetten. Ze wordt overgehaald om met een aantal vrienden een weekje op wintersport te gaan. Eva kan het daar bijzonder goed met Brian, de neef van haar beste vriendin, vinden. Maar dan krijgt ze een ernstig ongeluk, en als ze verlamd wakker wordt, zit Dirk, de stalker voor wie ze naar New York gevlucht was, naast haar ziekenhuisbed. Hij geeft zich uit voor haar broer.

Mening:

Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1 is het begin van het verhaal waarin uitgelegd wordt wie Dirk, de stalker van Eva, is. En wat er eigenlijk in hem omgaat vanaf dat hij in groep 8 is beland. Verder wordt er in dit deel verteld wie Eva is, en waarom ze naar Nederland is teruggekomen (tijdelijk). En hoe de vrienden er op zijn gekomen om op wintersport te gaan. Aan het einde van dit deel heeft Eva het ongeluk gekregen.

In deel 2 gaat het over Dirk, die nog steeds bezeten is van Eva. En over haar vrienden die na het ongeluk niet weten in welk ziekenhuis ze beland is. Om verder geen dingen te verklappen, laat ik het hierbij.

Deel 3 is het afrondende deel, wat gebeurt er nu verder met Dirk en Eva, en haar vrienden. En dat laat ik ook in het midden.

De schrijfwijze is subliem, je wordt echt getriggerd om verder en verder en verder te lezen. Er zit een bepaalde spanning in, die niet te omschrijven is. Het eerste hoofdstuk gaat over Dirk in zijn jeugd. In eerste instantie vond ik het wat verwarrend, maar later valt het allemaal op zijn plek.

De personages zijn allemaal goed uitgediept, en duidelijk beschreven. Totaal geen ingewikkelde verhaallijn, en het loopt zoals het hoort, zonder flashbacks. Kortom, hij leest gewoon lekker weg. Ik moest echt van het verhaal bijkomen, omdat het zo is geschreven alsof ik Eva was. Je wordt het verhaal ingezogen, en ik kan niet goed uitleggen hoe het komt. Je moet hem gewoon gaan lezen.

Conclusie:

Schrijfstijl: 5

Spanning: 5

Plot: 4

Originaliteit: 4

Leesplezier: 5

Hoppa…….. Ruim 4,5 sterren voor Op eenzame hoogte. Ik zeg: veel leesplezier.

Simone Timmer-Koelewijn.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s