Mieke las: Door rood verbonden-Saskia Mieghem ****

door rood verbonden

Gastrecensie:

Titel: Door rood verbonden

Auteur: Saskia van Mieghem

Genre: Thriller

Uitgever: Ambilicious

Paperback 200 bladzijden

Verschijningsdatum: maart 2017

ISBN: 978-94-92551-10-8 NUR 330

 

Over de auteur

Saskia van Mieghem (1967) heeft na haar debuut met Voor altijd twee de stoute schoenen aangetrokken. Was haar eerste boek gebaseerd op waargebeurde feiten, nu zet zij haar eerste stappen in fictie.

Over de cover

Vier vrouwen in silhouet op een rode achtergrond, en als je goed kijkt zie hierin verschillen die in het verhaal duidelijke worden. De titel is perfect gekozen op allerlei vlak. Een  prachtige cover die past bij deze thriller.

Samenvatting

De overgangsperikelen bij vier verschillende vrouwen verdwijnen op de achtergrond, wanneer zij spontaan een week op vakantie gaan in Drenthe. Een week van begrip en ontspanning. Maar, is alles wel zoals het lijkt? Of speelt er iemand een spel?
Lukt het Anna, Barbara, Carolien en Diana om hun laatste troef geheim te houden?
Een verhaal vol spanning, seks en vriendschappen.

Mijn persoonlijke mening

Op de eerste bladzijde staat:

“Dit had ze niet moeten doen. Nu is ze te ver gegaan.  Hier ga ik onderdoor.”

Anna heeft last van diverse klachten en gaat op internet op zoek wat het zou kunnen zijn. Al snel ontdekt ze dat het de overgang is, en komt op een forum terecht waar Diana, Carolien en Barbara reageren op haar vragen hierover.  Ze praten niet alleen over hun overgangsklachten, maar ook hun gezinssituatie en seksleven. Het klikt goed tussen de vrouwen, en al vrij snel besluiten ze samen een weekje weg te gaan. Ondanks dat ze het goed met elkaar kunnen vinden op het forum, kennen ze elkaar verder amper. Toch staan ze er alle vier positief tegenover. Ze komen terecht in Drenthe in een prachtige afgelegen villa.

De vier vrouwen zijn zeer verschillend, hebben hun eigen verleden, heden en geheimen. Één ding hebben ze echter gemeen, de overgang. Ze hopen dan ook tijdens hun weekje weg hier vooral over te kunnen praten, eindelijk begrepen te worden en ervaringen en adviezen te kunnen uitwisselen. Het loopt echter heel anders dan dat ze in gedachten hadden.

Wat heeft een kaartspel waarvan de schoppenvrouw onthoofd is te maken met deze vrouwen? Welke rol speelt een fles wijn? En wat doen die verscheurde foto’s onder het bed? Waarom staat een van de vrouwen ineens oog in oog met een penis? Wat ontdekken ze over zichzelf? Welke geheimen worden prijs gegeven en hoe reageren de andere vrouwen hierop? Zullen ze het samen een weekje volhouden?

Het is een echte vrouwenthriller gezien de onderwerpen die ter sprake komen, maar mannen zullen deze thriller zeker ook weten te waarderen, omdat er voldoende spanning in zit. De overgang en seksleven komen veelvuldig ter sprake, maar op een luchtige en soms vermakelijke wijze. Het is niet alleen maar kommer en kwel, er wordt ook heel wat afgelachen. Het verveelt niet.

De auteur heeft een fijne vlotte schrijfstijl, het boek korte hoofdstukken, wat maakt dat dit verhaal leest als een trein. Voor mij een geslaagd thrillerdebuut, al had voor mij de spanning iets eerder opgevoerd mogen worden. Het is een mooie mix geworden van overgang en thriller.  Aanrader!

4****

Mieke Wijnants.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Mieke las: Door rood verbonden-Saskia Mieghem ****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s