Coenraad las: Bevroren vlammen-Jens Henrik Jensen*****

bevroren vlammen

Gastrecensie:

Titel: Bevroren vlammen

Auteur: Jens Henrik Jensen

Genre: Thriller

Uitvoering: Paperback

ISBN: 9789400508316

496 pagina’s|A.W. Bruna Uitgevers|2017

 

5 *****

Volgens iedereen heeft oorlogsveteraan Niels Oxen de overtocht naar Zweden niet overleefd, maar wonderbaarlijk is hij aangespoeld op een eiland, en gevonden door Tessa (dokter Theresa Lövgrin), die hem bij haar thuis laat herstellen van zijn verwondingen. Niels is tevreden met het rustige teruggetrokken leven dat hij op Klöverön in de Zweedse archipel leidt. Oxen heeft net als in De schaduwmannen (het vorige deel), ook in dit verhaal de naam Dragos aangenomen. Tessa voelt aan dat hij wat verbergt, maar stelt geen vragen. Dan ontdekken de leiders van het geheime netwerk Danehof dat hij nog steeds in leven is, en een actie wordt gestart om hem alsnog te vermoorden. De groepering Danehof is echter niet de enige die jacht op hem maakt, want de politie wil hem arresteren in verband met een moord die hij gepleegd zou hebben. Oxen vraagt aan Tessa of haar aanbod van de houtzagerij in Haparanda nog geldig is om daar zo anoniem mogelijk verder te gaan met zijn leven. Hij beseft dat dit niet de juiste weg voor hem is, want anders zal hij voor altijd blijven vluchten, en daarom besluit hij de confrontatie aan te gaan. In z’n eentje kan hij dat niet, en hij doet een beroep op zijn vroegere baas Axel Mossmann en Margrethe Franck.

In de vorige twee delen De hondenmoorden en De schaduwmannen was ik in de ban geraakt van het verhaal en de adembenemende schrijfstijl. In Bevroren vlammen weet Jens Henrik Jensen er nog een schepje bovenop te doen. Het gevecht tegen de leden van de Danehof-groep zorgt weer voor een oplopende spanning, tot en met een adembenemende climax met een onverwachte wending, die het verhaal naar een nog hoger niveau tilt.

Aan de hand van regelmatig terugkomende terugblikken, wordt steeds duidelijker waar het verhaal naar toe gaat, in een gevecht waarbij de smerige politiek van hooggeplaatste personen een grote en belangrijke rol speelt. De personages worden in dit deel nog verder uitgediept, waardoor ik meteen weer met hen meeleefde. Emoties worden krachtig weergegeven, en dat maakt ze nog sterker dan ze al waren.

Bevroren vlammen is een ijzersterk slotstuk van een trilogie, waarvan de verhaallijnen vloeiend in elkaar overlopen vol actie, spanning en bedrog.

Coenraad de Kat.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s