Leesclub Circus Cesaria: Duo-recensie Karin en Corina***1/2

Leesclub4 copy

Met dank aan Sanne Hillemans voor de recensie-exemplaren.

Auteur: Sanne Hillemans

Uitgever: Sunny Hill Books

Aantal pagina’s: 210

Genre: Roman

Verschijningsdatum: mei 2017

 

Over de auteur:

Sanne Hillemans (25) is auteur van New Adult boeken. Ze heeft Bedrijfskunde (MER) en Psychologie gestudeerd in Groningen, woont regelmatig over de grens (Frankrijk, Indonesië) en is in haar vrije tijd het liefst aan het schrijven. Ze is in 2017 begonnen met het uitgeven van haar werk in eigen beheer, omdat ze een control freak is die alle touwtjes zelf in handen wil houden.

( Bron: http://www.sannehillemans.com )

De cover:

Karin:

Wat een prachtcover. De kleurstelling, de sfeer. Op uiterlijk zou ik dit boek direct oppakken en de achterflap willen lezen!

Corina:

Rustig, mysterieus, intrigerend. Drie woorden om te omschrijven dat ik hem prachtig vind.

De achterflap:

Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft.

Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.

 

Meningen:

Karin:

Wat vond ik dit een heerlijk wegleesboek! In een originele setting, met pakkende personages neemt Sanne je mee het circusleven in.

Na het tragische verlies van Sara gaat het niet lekker met Noah. Drank en wiet lijken een uitvlucht maar is het dat ook wel? Noah wordt na een bezoek aan het optreden wakker in het circus, oorzaak drank, en Noah blijft en reist vervolgens mee op verzoek van de circusdirecteur Cesar. Cesar, mijn held in dit verhaal. Hij is mysterieus maar vooral ook de goedheid zelve.

Corina:

Sanne neemt je in een fijne, vlotte schrijfstijl mee door het leven van vooral Noah en Emily. Noah heeft het zwaar na een verlies en leeft er maar een beetje op los. Begrijpelijk verwoord en geloofwaardig beschreven. Na een avondje compleet dronken worden belandt hij bij Cesar in de circustent en sluit zich uiteindelijk aan in deze wonderlijke wereld.

Karin:

Meerdere personages doen hun intrede en via switchen van het heden naar het verleden leer je met name Noah en Emily steeds beter kennen. Circus Cesaria biedt een nieuwe familie, een nieuwe wereld en ik geniet. Waarom en hoe zijn ze bij het circus beland? Daar blijkt bij een ieder een heel verhaal en verleden achter te zitten.

Liefde, verlies, eenzaamheid en vertrouwen, het zijn thema’s die er in dit verhaal toe doen maar vooral ook hoe ga je daar dan mee om? Het lezen over het circusleven met al zijn ‘bewoners’ vind ik heerlijk, en langzaam lijkt het allemaal naar elkaar toe te groeien.

Corina:

Langzaam leer je alle personen beter kennen en met terugblikken naar het verleden worden de problemen van de hoofdpersonen langzaam duidelijk. Met hier en daar ook nog een onverwachtse twist.

Alle aspecten die in een leven belangrijk zijn worden besproken, al vind ik bij tijd en wijle Noah echt een watje en Emily soms iets te naïef. Het is wel hoe de wereld soms in elkaar steekt en Sanne verwoordt alles heel mooi.

Karin:

De schrijfstijl is mooi en eenvoudig van aard en het leest als een speer. Sanne doet nergens moeilijk en gedurende het verhaal werd ik verrast met een toffe plottwist. Dat zag ik niet aankomen!

Het verleden wordt goed uitgediept en ook de bijkomende gevoelens neem je met gemak over vanaf het papier. Richting einde wist Emily me zelfs een beetje te irriteren, dat je denkt: Nu weet ik het wel.

Corina:

Op het einde gebeuren een paar dingen die ik niet zag aankomen, maar die mijn nekharen wel overeind deden schieten. Knap gedaan en dan wil je echt wel heel graag weten hoe dat zich verder ontwikkelt. Maar dan is daar opeens klap boem het einde. En blijkt het een vervolg te krijgen. P**p dat wist ik niet en had ik niet zien aankomen. 😦

Karin:

Het einde zelf blijkt open te zijn. Mijn eerste reactie, al knipperend met de ogen: Neeeeeee, is dit een eerste deel?? Om vervolgens te denken: het tweede en laatste deel, Ave Cesaria pak ik zeker op, want ik wil toch echt weten hoe dit afloopt.

Nog even geduld hebben tot eind 2017 dus!

Conclusie:

Karin:

Schrijfstijl: 3.5

Leesplezier: 3.5

Plot: 3.5

Originaliteit: 3.5

Psychologie: 4

Drie en halve sterren voor Circus Cesaria.

Corina:

Schrijfstijl: 3.5

Leesplezier: 3.5

Plot: 3

Originaliteit: 3

Psychologie: 3.5

Drie en halve sterren voor Circus Cesaria.

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s