Corina las: Ken mij niet-Nadine Barroso****1/2

ken mij niet 2

Met dank aan Nadine Barroso voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Nadine Barroso

Uitgever: Aspekt

Aantal pagina’s: 226

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 26 april 2017

Over de auteur:

Mijn hele leven lang al heb ik een voorliefde voor schrijven. Vanaf jonge leeftijd schreef ik vele verhalen en zelfs een aantal boeken voor mezelf. Mijn motto is dan ook: het leukste aan het schrijven van een boek, is het schrijven van het boek. Het is bijna een soort interne drang die ik niet kan en wil beheersen. En voor mij voelt het alsof verhalen een weg naar buiten vinden via mij.

( Bron:www.nadinebarroso.com )

De cover:

GE-WEL-DIG.

De achterflap:

Tessa is op de vlucht. Ze is doodsbang dat de man die haar voor het leven getekend heeft, haar opnieuw vindt. Daarom moet ze steeds een nieuwe identiteit aannemen. Overal waar ze komt vallen doden. Wat hebben die met Tessa te maken? Is het mogelijk voor iemand die zo beschadigd is, opnieuw te beginnen?

Mening:

Vanaf de eerste zin denk je: Waar gaat dit heen? Wie is Tessa en wat is haar precies overkomen? In een zeer fijne, mooie schrijfstijl weet Nadine je mee te nemen door het verhaal. Met afwisselende perspectieven en een soort van dagboek-fragmenten wordt het verhaal verteld en krijg je afwisselend kippenvel en denk rimpels.

Tessa verandert regelmatig van identiteit en het hoe en waarom wordt subtiel en langzaam duidelijk. Nadine weet de angst, onrust en verwarring perfect te vangen.

Veel dingen blijven lang onduidelijk en je kan heerlijk fantaseren over wat daar dan precies gebeurd is. Als alle gedeeltes uiteindelijk bij elkaar komen en het plot zich ontvouwt zit je echt te genieten. Dit zit echt zo goed in elkaar, subliem!

Conclusie:

Schrijfstijl: 4

Originaliteit:  4

Leesplezier: 4

Plot: 5

Spanning: 4

Psychologie: 5

Vier en halve sterren voor Ken mij niet.

Corina Nieuwenhuis.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Corina las: Ken mij niet-Nadine Barroso****1/2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s