Blogtour-Corina las: Het meisje uit Brooklyn-Guillaume Musso****

het mesije uit brooklyn

Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Guillaume Musso

Uitgever: A.W. Bruna

Aantal pagina’s: 368

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 2 mei 2017

Over de auteur:

Guillaume Musso (1974) werkte na zijn middelbare school een tijdje als ijsverkoper in New York. Hij komt nog regelmatig in de Verenigde Staten, waar veel van zijn boeken zich (deels) afspelen. Musso is inmiddels een van de bestverkopende auteurs in Frankrijk. Zijn werk wordt in 36 landen uitgegeven, en er zijn al meer dan 18 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

( Bron: http://www.guillaumemusso.com )

Cover:

Een vrouw die uitkijkt over een grote stad. Rustig. Ja die pak ik wel op.

De achterflap:

Ik herinner me het moment nog goed. We keken uit over zee, toen Anna me een vraag stelde. ‘Als ik iets vreselijks deed, zou je dan nog steeds van me houden?’ Wat zou jij gezegd hebben? Anna was de vrouw van mijn leven. Over drie weken gingen we trouwen. Natuurlijk hield ik van haar, wat ze ook op haar geweten zou hebben. Tenminste, dat dacht ik. Maar ze begon zenuwachtig in haar tas te rommelen, en liet me een foto zien. ‘Dit komt door mij.’ Ik staarde naar haar geheim, verbijsterd, en wist dat onze levens voorgoed veranderd waren. Geschokt stond ik op en vertrok, zonder nog een woord te zeggen. Toen ik terugkwam was Anna verdwenen. Sindsdien ben ik naar haar op zoek.

‘Ondraaglijke spanning! Als je dit boek openslaat leg je het niet meer weg voordat je weet wie het meisje uit Brooklyn werkelijk is. Bereid je voor op een paar slapeloze nachten…’ – METRO

Mening:

In een sprankelende, vlotte schrijfstijl, neemt Musso je vanaf de eerste regel mee in een verhaal waar de gebeurtenissen zich in rap tempo opvolgen. Raphael is ten einde raad als Anna verdwenen blijkt te zijn, en samen met zijn buurman Marc gaat hij buiten de officiële kanalen op zoek naar haar. En vanaf dat moment stapelen de vragen zich op.

Vanuit de verschillende belangrijke personages wordt het verhaal verteld, en juist dat maakt dat je aan het huppelen slaat, want je springt van je ene verkeerde been op het andere. De personages zelf hebben genoeg diepgang, en hun gevoelens komen goed uit de spreekwoordelijke verf. Af en toe is het allemaal wel wat over the top, en het is dat ik weet dat Musso een Fransman is, want het doet op sommige momenten Amerikaans aan, en dat is in dit geval niet altijd positief. De twists vliegen je om de oren, en waar in het eerste deel alles snel maar geloofwaardig overkomt, is dat in het tweede deel minder en soms een brug te ver.

De quotes die elk hoofdstuk inleiden zijn wel echt heel mooi en een toegevoegde waarde. Het uiteindelijke plot is verrassend, onverwachts en past perfect.

Conclusie:

Een vlotte, snelle Amerikaans aandoende thriller, met hoofdpersonen die staan als een huis, en gebeurtenissen en ontwikkelingen die je kippenvel geven, maar af en toe net even te snel op elkaar volgen.

Leesplezier: 4

Schrijfstijl: 3.5

Originaliteit: 3.5

Spanning: 4

Psychologie: 4.5

Plot: 4.5

Vier sterren voor Het meisje van Brooklyn.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Blogtour-Corina las: Het meisje uit Brooklyn-Guillaume Musso****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s