Corina las: In onschuld-Melissa Skaye****

 

InOnschuld Pumbo 5 januari (4)

Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Melissa Skaye

Uitgever: LetterRijn

Aantal pagina’s: 280

Genre: Thriller

Verschijningsdatum:  maart 2017

Over de auteur:

Melissa Skaye is in 1972 geboren te Amsterdam. Tegenwoordig woont ze met haar man en twee kinderen in Hoorn. In 2013 maakte Melissa haar thrillerdebuut met Virtuele Tango, de start van de zogeheten VT-reeks. In onschuld is een losstaande thriller. Het vierde deel van de VT reeks zal verschijnen in november 2017.

(Bron: http://www.letterrijn.nl)

De cover:

Een vrouw in een mist van spinnenwebben? Geesten? Mooi, duister en ja dat maakt nieuwsgierig.

De achterflap:

Yara de Best is een 31-jarige single, woonachtig in Hoorn, wiens leven op z’n kop komt te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar terechtgekomen is.  Ze komt in contact met Kyle Hendriks, een oude bekende die hypnotherapeut is. Door middel van hypnose komt ze langzamerhand te weten wat haar voor gruwelijks is overkomen. Yara is door een vreemde in het donker gevangen gehouden en gedwongen in haar verleden te duiken, terwijl ze het juist al jarenlang krampachtig probeert te negeren. Elke keer als haar ontvoerder Yara door middel van kernwoorden dwingt na te denken, krijgt haar losbandige leven betekenis. De sleutel van haar lot ligt in het verleden en hangt samen met haar tot dan toe altijd best bewaarde, grootste geheim.

Mening:

Zo wat een begin. Wie legt Yara in haar tuin? Geknakt en gebroken? En vooral waarom? De laatste zin van hoofdstuk één: “De wraak is mank; zij komt langzaam, maar ze komt.” maakt dat je het boek niet meer weg wilt leggen.

Melissa heeft een fijne schrijfstijl. Beeldend, gevoelig en duidelijk. Heden en verleden wisselen elkaar af, wat goed wordt aangegeven en je lange tijd in het duister laat tasten naar de connectie. Het verleden van Yara haalt haar langzaam in en onverwachtse gebeurtenissen volgen elkaar in een mooi tempo op en je blijft piekeren hoe of wat. Subtiele hints maken dat je een vermoeden krijgt, maar het lijkt te ver gezocht. En wat is toch dat ene grote geheim?

En dan is daar dé ontknoping en zit je de laatste paar hoofdstukken op het spreekwoordelijke puntje van je stoel! Mooi gedaan en het getuigt van echte schrijverskwaliteit.

Conclusie:

Een mooi opgebouwd verhaal, misschien af en toe wat too much, maar zeker gegarandeerd voor een paar heerlijke leesuurtjes. Hou je van psychologische spelletjes en wraak? Oppakken dit boek.

Schrijfstijl: 4

Leesplezier: 4

Originaliteit: 4.5

Plot: 4

Spanning: 4

Psychologie: 4

Vier sterren voor In onschuld.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s