Corina las: Op eenzame hoogte-Saskia Oudshoorn***1/2

op eenzame hoogte

Met dank aan Saskia Oudshoorn voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Saskia Oudshoorn

Uitgever: Boekscout

Aantal pagina’s: 348

Genre: Roman

Verschijningsdatum: 31 maart 2017

Over de auteur:

Saskia Oudshoorn debuteerde in 2015 met Buiten Spel waarmee ze voor Boekgoud genomineerd werd. Met dit boek trok zij de aandacht van Simone van der Vlugt, wat resulteerde in een intensief schrijfcoachingstraject met deze bekende schrijfster. Op eenzame hoogte is een intrigerende roman geworden. Een vlot geschreven ‘pageturner’ die je in één adem uit wilt lezen.

(Bron: http://www.boekscout.nl)

Cover:

In één woord NICE. Een wazige vrouw met bloed, en we zien in het klein een mes…. whoop dat triggert dus kom op met die achterflap.

De achterflap:

Eva Groen, journaliste, werkt tijdelijk in New York. Ze woont samen met Stephen, een talentvolle maar bezitterige voetbalspeler. Hun leven lijkt perfect, toch is Eva niet gelukkig. Ze reist alleen terug naar Nederland om alles op een rijtje te zetten. Ze wordt overgehaald om met een aantal vrienden een weekje op wintersport te gaan. Eva kan het daar bijzonder goed met Brian, de neef van haar beste vriendin, vinden. Maar dan krijgt ze een ernstig ongeluk en als ze verlamd wakker wordt, zit Dirk, de stalker voor wie ze naar New York gevlucht was naast haar ziekenhuisbed. Hij geeft zich uit voor haar broer.

Mening:

Saskia neemt je mee, verder door het leven van Eva. Heerlijk om haar weer iets beter te leren kennen. Toch kan je het boek ook zeker los lezen van Buiten Spel, want Saskia neemt subtiele terugkijkjes, zonder dat het stoort en waardoor je genoeg informatie krijgt voor het verloop van het verhaal.

Tot halverwege het boek kabbelt het verhaal rustig door en ontbreekt de spanning, maar je weet door de achterflap dat er wat aan staat te komen, en je leest dan ook vol ongeduld verder. Want wat gaat er daar dan toch gebeuren, en hoe gaat dat zich ontwikkelen? Na het ongeluk van Eva komen de gebeurtenissen in een stroom versnelling, en volgen de ontwikkelingen zich in rap tempo op. Soms misschien een beetje te snel in mijn ogen, maar dat doet niet af aan het leesplezier, en je kan merken dat Saskia een ontwikkeling heeft ondergaan na haar eerste boek. De spanning is meer aanwezig, en er zitten een paar onverwachtste twists in die het verhaal net dat beetje extra geeft.

Je kan dit boek zien als een boemeltrein die gaandeweg verandert in een sneltrein met een onverwachtse bestemming.

Conclusie:

Leesplezier: 4

Schrijfstijl: 4

Originaliteit: 3.5

Plot: 3

Psychologie: 4

Drie en halve sterren voor Op eenzame hoogte.

Corina Nieuwenhuis.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s