Coenraad las: Bloeden zal je-Diana van Hal

bloeden-zal-je

Lindsey en Michael sluiten hun nieuwe printer aan, en er komt spontaan een foto met daarop de beeltenis van een vermoorde man uitrollen. Dit zet hun leven volledig op zijn kop. Vragen zoals: wie is deze man, waar is hij en de belangrijkste vraag: wie heeft hem de walgelijke verminkingen aangedaan?

Spencer Bennet en zijn team worden op deze zaak gezet, en tussen de psychopaat en het rechercheteam ontstaat een kat-en-muis-spel. Wie houdt nu wie in de gaten, en wie zal de eerste fout maken?

Gedurende  het onderzoek ontstaat er een kloof tussen Jennifer en Spencer die alsmaar groter wordt. Vanwege de zaak waar hij aan werkt, kan hij haar niet alles vertellen.

Rechercheur Spencer Bennet en forensisch analist  Jennifer Rowley leerden we al kennen  in De verzamelaar, het eerste deel van de Bennet & Rowley mysteries. In Bloeden zal je verdiept zich dat, wat uiteindelijk tot een verwijdering leidt. Het zet Jennifer aan het denken en twijfelen, terwijl ze het onbehaaglijke gevoel heeft dat ze in de gaten wordt gehouden. Het doet haar denken aan de tijd dat een stalker haar het leven zuur maakte.

De spanning is er vanaf het moment dat de foto uit de printer komt rollen aanwezig, en door de wendingen en het mooie samenspel van de verhaallijnen blijft de spanningsboog gespannen. Er zijn meerdere bijrollen in het verhaal die soms voor wat verwarring zorgen, maar daardoor blijf je wel bij de les.

De kracht van Diana van Hal is dat het boek uit vrij korte hoofdstukken bestaat in een pakkende en vlotte schrijfstijl.  Om een goede band met de hoofdpersonages te krijgen adviseer ik om eerst De verzamelaar te lezen. Ik ben zeer benieuwd welke zaken deze twee nog op hun bord krijgen. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Coenraad de Kat

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s