Blogtour-Corina las: De Dagen-Anita Larkens***

Dagen

Met dank aan Uitgeverij De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Anita Larkens

Uitgever: De Crime Compagnie

Aantal pagina’s: 300

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 16 maart 2017

Over de auteur:

Anita Larkens schrijft fictie en non-fictie. In 2001 verscheen bij Ambo De volmaakte vrouw. In januari 2015 verscheen haar eerste thriller Schaduwdochter bij De Crime Compagnie. Nadat ook haar tweede thriller De beproeving goed werd ontvangen, is nu haar nieuwste boek, De Dagen verschenen.

Anita woont samen met haar man en twee zoons nabij Groningen.

( Bron: http://www.crimecompagnie.nl )

De cover:

Niet heel mooi, maar door de koptekst pak je hem wel op om de achterflap te lezen.

De achterflap:

Tijdens een voorjaarsnacht verdwijnen de kleuters Frida en Mees uit het huis van hun moeder. Beide ouders, Maud en Maarten, zijn de eerste verdachten. Hoewel de ex-geliefden al meer dan een jaar uit elkaar zijn, brengt het noodlot hen weer samen. In de dagen en weken die volgen, wordt er met man en macht naar de kinderen gezocht. Vanaf het begin duiken de media bovenop het verhaal van de losbandige, jonge moeder die in het openbaar haar tranen niet toont.

Maar waar moet je beginnen als het spoor al bij de voordeur eindigt?

Mijn mening:

Anita heeft een vlotte, makkelijk te lezen schrijfstijl en je zit vanaf bladzijde één in het verhaal. Via korte hoofdstukken, welke afwisselend door Maud, Maarten, Stella en Ageeth verteld worden, neemt Anita je mee in de hel van onzekerheid als je kinderen verdwenen zijn.

Maud komt over als een onverantwoordelijke vrouw, die niet nadenkt over de gevolgen van haar daden. Maarten lijkt een beetje een passief figuur die weinig diepgang kent. Anita beschrijft de gevoelens en daden uitstekend, maar het blijft net even te lang door kabbelen. De hoofdstukjes van Stella en Ageeth zijn in het begin verwarrend, en je vraagt je af wat het van doen heeft met het uiteindelijke verhaal. Langzaam wordt dat duidelijk en vallen de verhalen samen. Mooi gedaan!

En dan denk je te weten hoe het zit, en komt daar DE twist en sta je even gek te kijken. Het hele verhaal komt in een ander daglicht te staan, en waar ik de hele tijd dacht “Het is niet bijster origineel”, denk ik nu “WOW dat ziet niemand aankomen.”  Super knap gedaan, en het eind maakt dan ook veel goed na een voortkabbelend verhaal.

Conclusie:

Leesplezier: 3

Schrijfstijl: 3

Originaliteit: 3

Spanning: 3

Plot: 4

Psychologie: 3

Drie sterren voor De Dagen.

Corina Nieuwenhuis.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s