Corina las: Sluipend Gif-Corine Hartman***1/2

gif

Met dank aan Uitgeverij Cargo voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Corine Hartman

Uitgever: Cargo

Aantal pagina’s: 304

Genre: Thriller

Verschijningsdatum: 16 februari 2017

Over de auteur:

Corine Hartman (1964) schreef ruim vijftien thrillers, werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere malen de Crimezone Award.

De Cover:

Een vogel met gespreide vleugels, hmmmm het maakt in ieder geval dat je je afvraagt wat het met de titel te maken heeft.

De Achterflap:

Ach, overal is wel eens wat. Jacqueline houdt van haar echtgenoot, al intimideert en manipuleert hij haar steeds vaker. Het ligt vast ook aan haar, want voor de buitenwereld is hij altijd heel voorkomend. Charmant zelfs. Straks zal het weer beter gaan: de zorg voor haar manisch depressieve moeder slokte veel tijd op en Gijs heeft zijn ontslag nog niet verwerkt. Ze moet geduld hebben. En eigenlijk hebben ze het toch goed samen?
Maar zo simpel is het niet. Integendeel. Met de daad van een Franse naamgenote in gedachten, ziet Jacqueline uiteindelijk nog maar één uitweg. Hij moet dood.

Mijn Mening:

De schrijfstijl is weer zoals ik hem heb leren kennen in Een vlaag van waanzin. Rustig, gedetailleerd en verzorgd. Hartman neemt je mee door het verhaal vanuit verschillende perspectieven. Overzichtelijk en geen moment verwarrend.

Jacqueline en Gijs staan als een huis en hun gevoelens worden sterk beschreven. Je krijgt onmiddellijk voeling met hun en ooow wat vond ik de één verschrikkelijk en de ander zielig. Gijs als Pietje Precies, (tot op het obsessieve af) en erg van de regels, is eigenlijk het compleet tegenovergestelde van Jacqueline, al laat zij alles wel maar gebeuren. In gedachten schopt ze er wel een beetje tegen aan, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Echte spanning is er het gehele boek niet al houdt het psychologische spel je in het verhaal, je wilt weten hoe Hartman vooral de “hoe” in een jasje gaat gieten. De wat en waarom zijn vanaf begin aan duidelijk, maar zoals het Hartman betaamt, niets is wat het lijkt. Minpuntje vond ik Hannah, compleet ongeloofwaardig en te snel. Haar verhaallijn en personages voelde afgeraffeld en dat is echt jammer.

Het plot en de ontknoping daarentegen zaten weer sterk in elkaar met een twist waarvan ik dacht: “Okeee ik denk al 278 bladzijdes compleet de verkeerde kant op.” Mooi gedaan!

Conclusie:

Schrijfstijl: 3

Originaliteit: 3

Spanning: 3

Psychologie: 4,5

Plot: 4

Leesplezier: 4

Drie en halve sterren voor Sluipend Gif.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s