Yvonne las: Jager-Lars Kepler *****

jager-2

Het nieuwste boek in de serie van Joona Linna is een feit, de inspecteur zit al een poosje in de gevangenis waar hij door open en eerlijk te zijn over zijn beroep een normale status heeft. Wat voor een politieagent best uitzonderlijk is.

Als bij de minister van Buitenlandse zaken zijn persoonsalarm af laat gaan komt Sara Bauer in actie. Sara werkt voor de Säpo, de veiligheidsdienst van Zweden en krijgt de melding van het persoonsalarm direct door. Als Sara als eerste aankomt bij het huis van de minister treft ze een verschrikkelijke situatie aan.

Ondertussen nemen de schrijvers ons ook mee in het leven van tv kok Rex Müller die ook verbonden lijkt te zijn met de moord op de minister, maar hoe? Al snel blijkt dat er veel meer aan de hand is en dat de Säpo hulp nodig heeft en al gauw komen ze hierdoor uit bij Joona Linna. In eerste instantie lijkt de opdrachtgever van deze moord vanuit de gevangenis te opereren maar al gauw blijkt dit niet het geval en blijkt de vork heel anders in de steel te steken.

Het ruim 500 pagina’s tellende boek beschrijft een heel intrigerend en spannend verhaal wat door dit schrijversduo weer steengoed neergezet is. Het plot wendt zich een paar keer zo drastisch dat je als maar door wil lezen om de waarheid te achterhalen en te weten hoe dit verhaal afloopt. Helaas heeft het boek een open einde waardoor ik nu alweer met smart op het volgende deel zit te wachten.

Lars Kepler weet me te boeien en tot het eind toe op het puntje van mijn stoel te laten zitten. De bladzijdes vliegen om zonder dat je scannend gaat lezen of dingen overslaat. De spanning en snelheid zit in iedere regel maar ondertussen schrijven ze zo beeldend dat je je ook helemaal in de omgeving kunt inleven. Je ruikt het bloed bijna en de bomen. Je voelt nog net niet de sneeuw onder je voeten kraken of de regen in je kraag druppen.

Dit is echt een kanjer van een boek! En krijgt van mij dan ook 5 sterren. *****

Yvonne Vogels.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

2 gedachten over “Yvonne las: Jager-Lars Kepler *****”

  1. Reactie Yvonne:

   Hoi Karin. Ik raad je aan om de boeken op volgorde te lezen. Het is een serie omtrent deze hoofdpersonen en hun persoonlijke levens ontwikkelen zich door de serie heen.
   Het is wel echt een aanrader de hele serie 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s