Samen praten met Kevin Deckers

kevin-deckers

Over Kevin:

Kevin woont in het Limburgse plaatsje Heythuysen. Sinds hij kan lezen heeft hij al heel wat boeken verslonden. Zijn favoriete genre is Fantasy. Nadat hij in de brugklas een klein verhaal moest schrijven als opdracht voor het vak Nederlands is zijn interesse in schrijven gewekt. Hij is op zijn veertiende begonnen met het schrijven van een boek met als droom het ook uit te geven. Door Zilverbron is deze droom nu in vervulling gekomen.

(Bron: Kevin Deckers )

Het interview:

1: Je bent een jonge auteur, hoe kwam je op het idee om een boek te schrijven?

Ik ben begonnen met schrijven in 2010 door een opdracht met Nederlands. Ik moest met een groepje een mini-verhaal schrijven en dat ging mij best goed af. 

Nu trok in die tijd Harry Potter behoorlijk aan en ik hoorde hoeveel J.K Rowling eigenlijk verdiende met haar boeken. Ik was heel naïef door te denken van: als ik nou eens een succesvol boek schrijf, dan ben je binnen.

Maar het bleek moeilijker dan verwacht. Ik begon met een verhaal over een dwerg en schreef mezelf uiteindelijk vast. Toen over een persoon met de krachten van goden om een demonengod te verslaan. Maar dat kwam ook niet echt van de grond. 

Dus ik heb ze gecombineerd en daar is De Duistere Oorlog uit ontsprongen.

2: Je schrijft Fantasy, waar komt die fascinatie vandaan?

Het komt gewoon binnenwaaien. Ik heb een hele ruime fantasie en als ik begin met schrijven dan hoef ik alleen de beelden in mijn hoofd te beschrijven.

3: Wij horen altijd dat schrijven, schrappen is. Toch ben je in De Duistere Oorlog wel van de vele verhaallijnen en personages. Is dit bewust en heb je veel moeten schrappen voor je debuut? 

Je zou het oorspronkelijke document eens moeten zien 🙂 Want er zitten inderdaad veel verhaallijnen en personages in mijn boek maar er zijn er ook wel echt veel gesneuveld in het redactieproces.

Het einde van mijn boek was oorspronkelijk anders. Heb een 40 a4 pagina’s moeten verwijderen en een nieuw einde moeten schrijven. Want het was te open volgens de uitgever. Maar ik heb bewust zoveel personages. Want ik vind dat je vanuit sommige personages het verhaal beter kan overbrengen. Door hun kijk op bepaalde dingen. Zo heb je om een voorbeeld te noemen het perspectief van een Ork. Dit geeft je toch net een bepaalde kijk uit de ogen van de badguys in het boek.

4: De Duistere Oorlog doet her en der aan The Lord of the Rings denken. Is dit toeval?

Ja en nee, Ik denk dat je Lord of the Rings in elk high fantasy boek tegenkomt omdat het wel een beetje de grondlegger van de huidige fantasy is. 

En ja, het doet er soms aan denken maar ik heb wel geprobeerd om mijn Dwergen, Elfen en de rest van de wezens op mijn eigen manier neer te zetten. Ze een eigen smoel te geven maar ze zullen toch een beetje op die van Tolkien blijven lijken denk ik.

5: Hoe lastig was het om als jonge auteur een uitgever te vinden?

Niet heel erg lastig. Het was lastiger om een goede keuze te maken omdat je juist zoveel aanbod hebt aan uitgeverijen. 

Ik heb naar één uitgeverij mijn manuscript opgestuurd en ik had meteen raak geschoten. Over mijn leeftijd werd niet moeilijk gedaan.

6: Je bent bezig met het tweede deel van je drieluik. Kan je ons daar al wat meer over vertellen? En waarom heb je gekozen voor een drieluik?

Ik ben inderdaad bezig met het tweede deel van Duistere Oorlog. Wat kan ik daarover vertellen? In het tweede deel zal Rayon door een gebeurtenis op elke planeet een Godenpoort open moeten zetten.  Als hij niet binnen een maand op elke planeet deze heeft open staan is de connectie met de goden verloren en verdwijnt de magie in de werelden voorgoed. En is er eigenlijk niks wat de Duistere kan stoppen. 

Het tweede deel zal op een aantal vlakken ook anders zijn dan het eerste deel. De vele bloederige actie scene’s zullen wat minder worden en plaats maken voor karakterontwikkeling en wereldbuilding. 

Tevens zal het de plotlijnen van het eerste boek afwerken. Hoe iedereen erbij komt dat het een drieluik wordt weet ik niet. De uitgever dacht dat ook. Maar ik krijg het hele verhaal niet verteld in drie boeken.  Het worden vijf delen in totaal.

7: Je zit nog op school, hoe combineer je het schrijven met je schoolwerk? 

Leuke vraag! Ik ga na schooltijd nog even aan de gang met het boek of tijdens schooltijd wanneer ik een tussenuur heb. Maar het valt soms best tegen het combineren.  Zeker in het examenjaar. 

8: Lees je zelf ook veel? Zo ja, wat zijn je drie favoriete boeken? 

Ik vind het heerlijk om zelf te lezen. Ik lees graag Fantasy. Lastige vraag aangezien ik graag series lees dus niet echt een favoriet boek er tussen zit. 

Maar mijn drie favoriete series zijn De Dwergen ( Markus Heitz), De glazen troon serie ( Sarah J. Maas) en Het rad des tijds (Robert Jordan & Brandon Sanderson).

9: Door wie ben je geïnspireerd om te gaan schrijven? 

Nu ik erover nadenk zal het toch Markus Heitz zijn geweest. Ik had het vierde deel van De Dwergen uitgelezen. En ik vond het einde zo vervelend dat ik toch graag Dwergen in mijn boeken wou.

deckers

 

Wij bedanken Kevin voor zijn tijd en zijn meer dan toffe antwoorden!
Ontzettend leuk om eens met zo een jonge auteur te mogen praten.
Voor wie het gemist heeft, Karin las deel één van De Duistere oorlog, onder de volgende link haar recensie:

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Samen praten met Kevin Deckers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s