Corina las: Geen weg terug-Marianne Hutters-Dijkhuizen***1/2

geen-weg-terug

Met dank aan Marianne Hutters-Dijkhuizen voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Marianne Hutters-Dijkhuizen

Uitgever: Boekscout

Aantal pagina’s: 116

Genre: Roman

Verschijningsjaar: 2015

Over de auteur:

Mijn ouders hadden vroeger een boekhandel in Spakenburg. Ik heb altijd opgekeken tegen de schrijvers van de boeken die wij verkochten. Toen ik na jarenlang werkzaam geweest te zijn in de kinderopvang thuis kwam te zitten door de crisis, ben ik begonnen met schrijven. Ik ontdekte een nieuwe passie. Als ik begon met schrijven, kon ik niet meer stoppen.

( Bron: http://www.boekscout.nl )

De Cover:

Een herfstachtig bos met een man en de zon door de bomen. Mooi? Niet perse maar de covertekst trekt aan. Hoop, geloof, liefde én wraak… kijk dat maakt nieuwsgierig dat laatste woordje, dus hup hup de achterflap lezen.

De Achterflap:

Robin komt na een lange angstige spannende nacht, waarin zij achtervolgd wordt in het bos door een man die wraak wil nemen, bij Ben en zijn hond Fred terecht, die daar teruggetrokken in hun blokhut wonen. Zal Ben haar kunnen redden uit de handen van de onbekende man? Ben heeft zware brandwonden en leeft teruggetrokken in het bos, omdat hij zich niet geaccepteerd voelt door zijn vroegere dorpsgenoten. Kan hij zijn verleden en daarmee zijn vooroordelen loslaten en daarbij geloof, hoop en liefde weer toelaten in zijn hart?

Mijn Mening:

Marianne schrijft in makkelijke zinnen vanuit een wisselend perspectief het verhaal van Robin en Ben. Ben woont samen met zijn hond Fred afgelegen in het bos i.v.m. zijn brandwonden. Robin komt per ongeluk bij hem terecht na een angstig avontuur in het bos.

Wat er precies gebeurd is wordt een tijdje in het midden gelaten terwijl de reden dat Ben afgelegen in het bos woont gelijk vanaf het eerste moment duidelijk is. Zijn afkeer naar de mensen in het dorp, waar voornamelijk zwaar gelovige mensen wonen is mooi, geloofwaardig en begrijpend geschreven.

Robin komt wat naïef over en is echt nog een “meisje” lijkt het. Marianne schrijft op een toegankelijke manier en niet te moeilijk. De reden van het belagen van Robin is in mijn ogen een beetje ver gezocht maar je weet het niet hè, hoe mensen kunnen reageren op bepaalde situaties en zeker in een streng gelovig dorp.

Her geloof is een belangrijk aspect in het verhaal, maar komt niet te overheersend over. De spanning en het plot zijn mooi opgebouwd en kloppen precies. Alles valt op het juiste moment op zijn plek en in zo weinig bladzijdes vind ik dat echt een prestatie.

Conclusie:

Leesplezier: 4

Spanning: 3

Psychologie: 3

Schrijfstijl: 3,5

Plot: 4

Originaliteit: 3

Drie en halve sterren voor Geen weg terug.

Corina Nieuwenhuis.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s