Elsa las: Sprakeloos-Anne Nicolai****

sprakeloos

Over Sprakeloos:

Chloe werkt als journaliste bij een dagblad. Ze woont samen met Alex. Hij is filosoof en gelooft dat taal de bron is van alle leugens, vandaar dat hij en Chloe niet met elkaar praten. Alleen het hoognodige communiceren ze via Post-its. Dit werkt prima, totdat Chloe foto’s laat afdrukken die ze gemaakt heeft met een oude fotocamera. Ze is totaal van de kaart als op een van de foto’s de afbeelding van een vermoord meisje blijkt te staan. Chloe beseft dat als ze dit mysterie wil oplossen ze de stilte zal moeten doorbreken…

Mening:

“Spreken is zilver, zwijgen is goud.”

Wat mij betreft een fijne thriller met een origineel verhaal. Door de soepele schrijfstijl van Anne Nicolai leest het verhaal makkelijk en lekker vlot door. Het boek is opgedeeld in vier delen met elk hun eigen titel passend bij het verhaal. De delen zijn weer verdeeld in dagen inclusief data. Persoonlijk vind ik dit fijn lezen omdat het overzicht geeft en natuurlijk pauzes aangeeft tijdens het lezen.

Het verhaal op zich is origineel in zijn genre. Het heeft mij meerdere malen weten te verrassen en op een ander spoor gezet tijdens het lezen. Het is natuurlijk ook relatief uniek dat mensen niet met elkaar praten maar op een andere manier met elkaar trachten te communiceren. Dit laatste is ook wat mij aantrok om het verhaal te lezen toen ik de achterflap tekst las van het boek.

De hoofdpersonages in het verhaal hebben wellicht geen hele diepgaande uitgeschreven psychologie, dit maakt echter voor de leesbaarheid van het verhaal niet uit. Daar waar nodig worden de gedachtegang en beweegreden wel uiteen gezet. Hierdoor wordt toch de juiste sfeer gecreëerd voor een thriller wat mij betreft.

Vier sterren.

Elsa Bakker.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s