Coenraad las: De verdwijning van Bernard O-John Brosens***

brosens

 

Gastrecensie:

Auteur: John Brosens

Titel: De verdwijning van Bernard O

Genre: Thriller

Uitgave: Paperback

ISBN: 9789078094913

283pagina’s|uitgeverij Stili Novi|2016

3***

Bernard Overgauw is een succesvol architect en vormgever, hij werkt voor het bureau BPB waarvan hij tevens grootaandeelhouder is. Zijn leven is evenals als zijn werk strak goed georganiseerd. Zijn nachtrust wordt echter op een verontrustende manier verstoord waardoor hij niet meer de rust vindt die hij nodig heeft. Door zijn heftige dromen neemt hij op een dag drastisch een beslissing.

Zijn huwelijk met Carin Renaldia is niet meer wat het geweest is en lijkt op een dood spoor te zitten. Om hun liefde weer te laten opbloeien boeken ze een paar dagen een B&B in een gehucht op het Friese platteland. Daar bedenkt Bernard een perfect plan, maar niets is wat het lijkt. Het verloopt niet zoals hij voor ogen had met grote gevolgen. Hij slaat op de vlucht en de lezer vlucht met hem mee.

Nieuwe wendingen in het verhaal zorgen ervoor dat je geboeid blijft verder lezen in de vlotte, makkelijke en toegankelijke schrijfstijl van John Brosens. Veel zorg en aandacht is besteed aan de opbouw en het verloop van het verhaal en de sleur van het huwelijk, het uitstellen van beslissingen, de relatie met je kinderen zijn de onderwerpen die op een mooie manier in dit boek zijn verwerkt.

Met De verdwijning van Bernard O heeft John Brosens mij op een aangename manier laten kennismaken met zijn werk.

Coenraad de Kat.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s