Corina las: Buiten Spel-Saskia Oudshoorn***

buitenspel

Met dank aan Saskia Oudshoorn voor het recensie-exemplaar.

Over de auteur:

Buitenspel is mijn eerste boek. Min of meer gedreven door het feit dat ik het schrijven van een boek graag van mijn ‘bucket-list’ wilde schrappen en omdat ik soms boeken las en dacht ‘dat kan ik ook’, ben ik op een zondagmorgen tijdens mijn kerstvakantie van 2014/2015 uit de losse pols begonnen met schrijven terwijl het verhaal en de personen in mijn hoofd en daarna op papier steeds meer vorm kregen. Schrijven is ontzettend leuk om te doen, je moet je goed concentreren, en dat valt niet mee in de huidige maatschappij waar 24 uur per dag, 7 dagen in de week informatie gezonden wordt, maar het is des te fijner als dat lukt. Het is niet altijd eenvoudig om een aantrekkelijk verhaal te schrijven met karakters van ‘vlees en bloed’ met verschillende perspectieven, verhaallijnen, ‘show – don’t tell’, terugblikken, functionele dialogen etc. etc. Maar je creëert iets unieks en helemaal van jezelf en wat misschien nog wel het leukste – zeg ik steeds voor de grap maar het is wel zo – in een boek kun je je hoofdpersonen van alles laten doen en zeggen, in het ‘echte’ leven lukt me dat nauwelijks…

( Bron: http://www.saskiaoudshoorn.com)

Cover:

Hmmm apart een hoge hak en een voetbal en wijn of is het? Vernieuwend en anders dan anders, ja dat lijkt interessant.

Achterflap:

De jonge, ambitieuze journaliste Eva Groen vertrekt een weekje alleen naar New York. Tijdens de vlucht ontmoet ze Stephen, een aantrekkelijke student die haar meevoert naar de leukste plekken van New York. Na deze intense week zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn. Want wat is het geheim dat Eva met zich meedraagt? En is Stephen wel diegene die hij beweert te zijn? Voordat Eva daarachter kan komen, zorgt een dramatische gebeurtenis ervoor dat ze halsoverkop terug moet naar Nederland. Het contact met Stephen wordt verbroken. Tijdens Eva’s eerste rampzalig verlopende buitenlandse opdracht duikt Stephen plotseling weer op.

Mijn mening:

Saskia heeft een snelle schrijfstijl wat heerlijk vlot weg leest. Het verhaal is opgedeeld in twee delen en wordt verteld vanuit Eefje en Stephen. Korte hoofdstukken met leuke quotes erboven. Verfrissend.

Eefje en Stephen zijn prima uitgewerkte personages en staan als een dijk. Knap gedaan. Echter een thriller vind ik het niet. Het beetje spanning wat er uiteindelijk in voor komt is minimaal en daar is ruimte voor verbetering, al heb ik genoten hoor. Als er een vervolg komt dan zal ik het zeker oppakken want Saskia heeft zeker potentie om hele goede boeken te schrijven.

Conclusie:

Een verfrissend vlot geschreven liefdesverhaal met een klein snufje thriller.

Schrijfstijl: 4

Leesplezier: 4

Spanning: 2

Originaliteit: 3.5

Plot: 3

Psychologie: 3

Drie sterren voor Buitenspel.

Corina Nieuwenhuis.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

One thought on “Corina las: Buiten Spel-Saskia Oudshoorn***”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s