Blogtour-Corina las: Blind Date-Marelle Boersma***1/2

blind-date

Met dank aan Uitgeverij De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar.

Auteur: Marelle Boersma
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300
ISBN: 9789461092069
Verschijningsdatum: 20 januari 2017

Over Marelle Boersma:

Marelle Boersma schrijft al tien jaar boeken over actuele misstanden. Inmiddels heeft Marelle tien thrillers op haar naam staan, waaronder Nobody (2014) Ik volg je (2013) en Vals alarm (ruim 85.000 ex).

De Cover:

Een bos en een vrouw die wegrent. Waar rent ze voor weg? En wat betekent de covertekst? Ja, daar wil je de achterflap wel van lezen.

De Achterflap:

Moon is single en zoekt haar geluk in het datingcircuit. Ze houdt een blog bij met alles wat ze meemaakt en haar blog groeit uit tot een gigantisch populaire plek waar mensen elkaar ontmoeten. Ze krijgt steeds meer reacties, maar een van haar volgers is wel erg fanatiek. Hij wil háár. Het leven van Moon staat op het spel. Er is een oplossing, maar die is wel erg rigoureus…

Het Verhaal:

Moon woont en werkt in Utrecht en vanaf het begin is daar een duister “geheim” wat haar doen en laten beïnvloedt. Haar blog is haar uitlaatklep, samen met de zoektocht naar ware liefde. Amy is al sinds jaar en dag de beste vriendin van Moon en probeert op haar manier voor Moon te zorgen.

En dan is daar Tanja, de bazin van Moon. Veeleisend en één en al zakelijkheid. Door omstandigheden komen hun wegen op meer dan één manier samen. Langs de zijlijn lopen nog twee personages en al komen ze minder in the spotlight toch zijn ze cruciaal voor het verhaal.

Mijn Mening:

In korte hoofdstukken neemt Marelle je mee door het verhaal van Moon, verteld door haar, Amy en Tanja. Zoals we gewend zijn van Marelle is de schrijfstijl vlot, beeldend, meeslepend en niet te moeilijk. Toch had ik dit keer moeite met het in het verhaal komen. De spanning liet lang op zich wachten al was daar wel dat sluimerende geheim van Moon. Want wat was er toch gebeurd?

“De novembernacht schuift terug in haar gedachten. De demonen zijn er weer en zorgen ervoor dat ze in elkaar gedoken op haar bankje blijft zitten en zich afvraagt of ze ooit wel weer naar buiten durft.”

De verhaallijn van Tanja heeft in het begin weinig toegevoegde waarde mijns inziens en tot driekwart van het boek kabbelt het verhaal een beetje door. Er is veel herhaling en Amy geeft je de kriebels. Je krijgt een beklemmend gevoel van haar door de manier waarop ze zich profileert als beste vriendin van Moon.

Moon zelf wordt geloofwaardig als een emotioneel instabiel persoon neergezet, je krijgt medelijden met haar en tegelijkertijd wil je haar een schop onder de kont geven. Tot aan het einde want daar komt Marelle met een sublieme twist die het voortkabbelende begin meer dan goed maakt. Want wie is er nu eigenlijk te vertrouwen? Wie spreekt de waarheid en wie liegt?

“Het was heel moeilijk om mijn mond te houden, maar je weet het, ik ben te vertrouwen.”

“Mensen die dat zeggen, zijn vaak de grootst mogelijke leugenaars ooit.”

Het plot verrast me dan ook 100% en al is het eigenlijk in en intriest, toch past het helemaal in het verhaal en ook in deze huidige maatschappij. En dat is eigenlijk best heel eng.

Conclusie:

Marelle probeert het gevaar van internet, en de anonimiteit waarin je daar van alles en nog wat kan doen, als maatschappelijk probleem aan de kaak te stellen in deze thriller. Dit is gedeeltelijk gelukt al zie ik een groter maatschappelijk probleem voorbij komen in het verhaal. Ondanks dat en ondanks het wat trage begin heb ik zeker weer genoten van deze elfde thriller.

Schrijfstijl: 3.5

Leesplezier: 3.5

Spanning: 3

Plot: 4

Psychologie: 4

Originaliteit: 3.5

Drie en halve sterren voor Blind Date.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Blogtour-Corina las: Blind Date-Marelle Boersma***1/2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s