Leesclub Zoetbitter: De Quotes!

leesclub-quotes

Kimberley: You hate it or you love it. I was getting there.

Chrisje: Het boek leest als het proeven van de puurste en “donkerzwarte” chocolade: wat onwennig en wrang, choquerend, intrigerend, prikkelend en dan een fluwelen sensatie. Verfilming graag.

Jeroen: Roman over een meisje dat leert over de verschillende smaken die het leven te bieden heeft.

Eveline: Een lijntje coke met een vleugje gerijpte wijn op een bedje van horecawezen.

Marije: Een restaurantroman, helaas geen driegangen menu, maar meer een snelle hap.

Annemiek: Sommige verhalen moeten net als wijn nog even bezinken. Laat dat bij dit verhaal gebeuren voordat je een mening vormt. Je kunt nog verrast worden.

Yvonne: Smaken verschillen.

Corina: Het boek is als een avondje wijn drinken, de volgende ochtend heb je hoofdpijn.

Miranda: Een plattelandsmeisje dat door schade en schande volwassen wordt in de grote stad, met een bitter zoete nasmaak.

Karin: Wat een apart, bijzonder, weird, intrigerend, verwarrend en eigenlijk gewoon heel mooi boek is Zoetbitter.

 

Over Zoetbitter:

Je ontwikkelt een smaak. Je smaakpalet wordt een plek op je tong waar je registreert. Waar je woorden creëert voor de sensaties in je mond. Eten wordt een op taal gebaseerde kunstvorm. Je zult nooit meer simpelweg eten.

Tijdens de benauwde zomer van 2006 laat de 22-jarige Tess haar alledaagse, provinciale leven achter zich en vertrekt naar New York voor een nieuwe start. Als plattelandskind is Tess niet opgewassen tegen de losgeslagen levensstijl van de schreeuwerige New Yorkers. Ze huurt een kamer in Brooklyn en slaagt erin een baan te vinden als assistent-kelner bij een befaamd restaurant in Manhattan.

Tess sleept je mee door het chaotische, slopende, fascinerende horecaleven waar ze in belandt, tegen het decor van het genadeloze, rumoerige New York. Ze leert over oesters, champagne, bourgondische omgangsvormen en het nachtleven dat begint na sluitingstijd.

Net op het moment dat ze de smaak te pakken krijgt, raakt ze verstrikt in een ingewikkelde maar verleidelijke driehoeksverhouding met een ingetogen, bloedmooie barman en een oudere collega aan wie Tess zich vastklampt als een kind aan haar moeder.

Zoetbitter is een zintuiglijke roman over verlangen, smaak en wat er overblijft na ontnuchtering. Maar boven alles is dit een verhaal over ervaringen: zoet én bitter.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s