Coenraad las: Net als in de film-José Vriens****

 

Gastrecensie:

Auteur: José Vriens

Titel: Net als in de film

ISBN: 9789086603152

Uitgeverij: Ellessy / Relax

Genre: Roman

Uitgave: Paperback

Pagina’s: 320

4****

Twee zelfstandige vrouwen, ieder met een eigen carrière, ontmoeten onafhankelijk van elkaar dezelfde man, die hun levens volledig overhoop weet te halen.

Tijdens de crematie van haar moeder ontdekt Marit een man tussen het publiek die wel veel op haar vader lijkt. Hij is wel de laatste persoon die ze had verwacht. Later komt ze erachter dat hij door meer mensen is gezien en ook is herkend. Haar moeder heeft het verleden altijd verzwegen, maar nu ze is overleden verandert dit en wordt iets in gang gezet waarop Marit in deze verdrietige periode niet op zit te wachten.

Bea, de andere vrouw, is single en op wandelvakantie in Oostenrijk. Ze leert de vader van Marit kennen en wordt verliefd op hem. Dit had ze niet van zichzelf verwacht. Hij draagt een geheim met zich mee en het blijkt dat hij ineens een dochter, genaamd Marit, heeft. Marit en Bea zijn beide sterke vrouwen die om moeten leren gaan met nieuwe situaties.

Door de makkelijke, vlotte en toegankelijke manier van schrijven van José leest het heerlijk weg. Ze laat de twee verhaallijnen in het boek heel harmonieus in elkaar overlopen. De twee grote onderwerpen worden op een beeldende manier uitgelicht. Dat wil zeggen: de vaderrol van een man op latere leeftijd en het moeilijk vinden zich over te geven aan verliefdheid.

José heeft veel gevoel en emotie in de karakters gelegd en op een mooie manier zwelt dit aan. Het verhaal heeft meer in zich dan je aanvankelijk denkt. Door de beeldend geschreven dialogen in deze familieroman, die je volledig meevoeren, krijg je het gevoel dat je er onderdeel van uit maakt.

Coenraad de Kat.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s