Yvonne las: Een andere liefde-Amanda Prowse*****

eenandereliefde

Amanda Prowse ~ Een andere liefde

Een andere liefde gaat over Romilly, Romilly is altijd een beetje onzeker geweest is, over haar uiterlijk, over haar persoonlijkheid, eigenlijk over alles wel. Toen ze in haar studententijd de man van haar dromen ontmoette, toevallig in de bibliotheek was ze erg verrast dat hij interesse toonde in haar. Dat meisje met het rode haar wat altijd met haar neus in de boeken zat. Maar het was echt waar, hij vond haar leuk, en zij hem! Samen worden ze ouder en krijgen ze een kindje, een prachtige dochter Celeste.

Langzaamaan wordt duidelijk dat het gezin niet de enige liefde is van Romilly. Eerst dronk ze een glaasje om de zenuwen weg te halen, maar dat ene glaasje werden er steeds meer, zoveel meer dat ze verslaafd raakt. Het boek beschrijft het verhaal van een doodgewone, goed opgeleide, mooie vrouw die verslaafd raakt aan alcohol en daardoor een wig drijft tussen haar gezin en deze andere liefde.

Ook krijgen we een kijkje in het dagboek wat haar dochter Celeste in het heden bij houdt op advies van haar therapeut. Daarin beschrijft ze hoe zij zich als jong meisje voelde en wat ze mee maakte met een aan alcohol verslaafde moeder. Dus je krijgt het verhaal mee van uit beide kanten. Dat maakt het voor mij wel extra bijzonder en extra emotioneel.

Amanda Prowse heeft met dit boek weer een pracht exemplaar afgeleverd. De manier waarop dit boek geschreven is is erg goed. Het laat zien hoe het brein van een verslaafde werkt, en dat het geen keuze is om verslaafd te raken aan alcohol. Ik heb gehuild, gelachen en me dood geschaamd voor wat Romilly allemaal meemaakt. Ook laat het zien wat het met een gezin doet, en de verdere omgeving van de verslaafde. Dit boek heeft me weer diep geraakt en me weer opnieuw bevestigd wat een geweldig goede schrijfster Amanda Prowse is.

Dit boek krijgt van mij 5 sterren *****

Ik wil wel even erbij zeggen dat voor mensen die dit van heel dichtbij meegemaakt hebben dit boek misschien te confronterend kan zijn.

Yvonne Vogels.

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s