Yvonne las: Drie dagen en levenslang-Pierre Lemaitre***1/2

driedagen

Gastrecensie Drie dagen en levenslang van Pierre Lemaitre.

Pierre Lemaitre is een Franse schrijver, dit boek speelt zich dan ook in Frankrijk af en die personages hebben Franse namen.

Het verhaal gaat over Antoine, een jongen van 12 jaar die in een klein dorpje in Frankrijk woont. Het is echt een typisch arbeidersdorpje waar een grote fabriek staat waar ze houten speelgoed maken. De meeste mensen uit het dorp werken in deze fabriek, en verder werken de mensen in het dorp, of er buiten wat dan een flinke reis per auto of bus betekend.

Antoine woont samen met zijn moeder in een vrijstaand huis, naast hen woont de familie Desmedt en aan de andere kant Émilie Mouchotte met haar ouders. Antoine speelt veel buiten met zijn vriendjes en vriendinnetjes, voornamelijk in de bossen waar ze hutten bouwen en ravotten. Tot op een dag een van de jongens een Playstation krijgt. De jongens gaan vanaf nu binnen spelen met de Playstation. De moeder van Antoine vind dit niet goed en verbiedt Antoine om binnen te spelen. Antoine vindt het stiekem ook wel fijn om buiten te spelen. Maar zo alleen is het ook niet leuk, hij besluit een hele bijzondere boomhut te bouwen met allerlei technische hoogstandjes zoals een lift voor de hond van de familie Desmedt die hem regelmatig opzoekt in de bossen. Ook de jongste zoon Rémi komt vaak bij Antoine in de bossen kijken. Op een dag wordt de hond van de familie Desmedt aangereden in het dorp, het beest is zo gewond dat meneer Desmedt geen andere uitweg ziet dan het beestje dood te schieten en zet hem dan bij het oud vuil. Antoine ziet dit gebeuren en raakt hiervan zo overstuur dat hij zich geen raad weet met zichzelf. Als de volgende dag Rémi hem opzoekt bij de boomhut raakt hij helemaal overstuur en slaat per ongeluk Rémi dood.

Vanaf dat moment verandert het leven van Antoine en brengt hij 3 dagen in spanning door met de vraag of ze hem komen oppakken, vanaf dat moment heeft hij levenslang…..

Pierre Lemaitre weet met deze plotwending je echt te boeien, je wilt niets anders als doorlezen en doorlezen.  Ieder stuk van het verhaal heeft zijn eigen charmes en boeit je. Het blijft spannend van de eerste tot de laatste bladzijde. Je gaat diep mee in de gedachten van Antoine, dat maakt het heel bijzonder. Je volgt hem in verschillende levensfasen, maar helemaal los van die ene dag komt hij nooit. Ondertussen spelen er nog zaken als familie en relaties wat het boek in mijn ogen af maakt.

Het is een goed boek om te lezen en het is een boek wat ik zeker aan mijn omgeving zal aanraden omdat het niet heel moeilijk is maar toch veel vertelt.

Het boek krijgt van mij 3,5 sterren.

Yvonne Vogels.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s