Corina las: Vergeet me niet-Luana Lewis***1/2

vergeet-me-niet-2

Met dank aan Uitgeverij Cargo voor het recensie-exemplaar.

Over de auteur:

Luana Lewis werkt als klinisch psycholoog en schreef eerder twee non-fictieboeken. Dicht bij mij was haar thrillerdebuut.

De cover:

Zwart met prominent aanwezige witte distels. Mooi, en je vraagt je af wat de distels te maken hebben met de titel Vergeet me niet. De titel spreekt sowieso direct aan, dus ik lees de achterflap om te ontdekken of ze de juiste bloem op de cover hebben geplakt.

De achterflap:

Als het lichaam van de dochter van Rose gevonden wordt, denkt de politie in eerste instantie aan zelfmoord. Maar Rose twijfelt en heeft vragen waar niemand een goed antwoord op kan geven. Haar dochter was toch gelukkig? Had ze niet een liefdevolle man en een prachtige jonge dochter? De politie besluit verder onderzoek te doen. Heeft Vivien zelfmoord gepleegd, of is ze aangevallen? Wie heeft er iets te verbergen? Als Rose de geheimen in het leven van haar dochter leert kennen kan…

Mijn mening:

De proloog begint gelijk lekker met: “Ze ligt ineengezakt aan mijn voeten.” 

en aan het einde van de proloog ben je alleen maar nog nieuwsgieriger want wat betekent dat?

“Ik ben hier niet echt. Ik was hier ook nooit echt.”

Het verhaal wordt verteld door Rose en neemt je mee door de zoektocht naar de reden van Vivien’s dood. Vrijwel vanaf het begin voel je Rose haar schuldgevoel door het verhaal heen, alleen het waarom blijft lang duister. De verstoorde relatie van Rose met Vivien en Ben komt ook vrij snel aan het licht en je vraagt je af wat daar toch allemaal gebeurd is. En waar komt Cleo na al die jaren op eens vandaan?

Luana heeft een rustige schrijfstijl en oog voor detail, soms een beetje too much wat het lezen vertraagt. Door het verhaal van Rose neemt ze af en toe een uitstapje naar het verleden via Vivien en Rose. Mooi gedaan en een welkome aanvulling op het verhaal, langzaam komt er duidelijkheid over bepaalde aspecten van het verhaal. Echt spannend is het niet te noemen, maar toch blijf je lezen, want je wil weten waarom Ben zich zo afsluit van Rose en waarom zij op bepaalde momenten zo paranoïde overkomt. Vooral wat Cleo betreft.

Halverwege het verhaal weet ik écht zeker hoe en wat en heb ik een teleurgesteld gevoel, natuurlijk lees ik wel verder en dan doet Luana een bijzondere twist en sta ik met open mond en ben ik even de kluts kwijt. Mooi gedaan en niet verwacht.

Al met al een fijn boek, ondanks dat de spanning niet echt aanwezig was, maakt het onderhuidse psychologische aspect veel goed!

Schrijfstijl: 3

Leesplezier: 3.5

Originaliteit: 4

Spanning: 2.5

Psychologie: 4

Plot: 3.5

Drie en halve sterren voor Vergeet me niet.

Corina Nieuwenhuis.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s