Corina las: De Oversteek-Justin Cronin***1/2

Voor de #Readingchallenge #JustinCronin van Uitgeverij Cargo las ik:

cronin-oversteek

Over de auteur:

Justin Cronin is geboren en getogen in New England in de Verenigde Staten. Hij heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder de Stephen Crane Prize en een PEN/Hemmingway Award. Cronin is docent Engelse literatuur aan de Rice University en woont in Texas.

Cronin schreef op verzoek van zijn dochter een boek met een klein meisje in de hoofdrol. Het resultaat is De oversteek (2010). Een epische, adembenemende pageturner over goed en kwaad. In 2012 verscheen het tweede deel in zijn trilogie: De Twaalf. De stad van spiegels is het laatste deel van zijn trilogie, welke verschijnt op 12 januari 2017.

De Cover:

Apart en niet echt heel mooi. Maar dat komt misschien ook omdat ik wat gezichten-moe ben de laatste tijd. Toch maar even de achterflap lezen i.v.m. de Readingchallenge.

De Achterflap:

Het lot van de wereld ligt in de handen van een klein meisje…

De zesjarige Amy Harper Belafonte is de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat volledig misloopt wanneer de eerste twaalf proefpersonen, besmet met een dodelijk virus, uitbreken. Amy weet te ontsnappen en verschuilt zich in de bossen van Oregon, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment.

Honderd jaar later weet een ommuurde kolonie zich staande te houden tegen de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt uit het niets een jonge vrouw, ze heeft geen stem, geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden en samen maken zij de oversteek naar de plaats waar het ooit begon om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken – een geheim met de kracht om de wereld te redden.

Mijn Mening:

Vanaf de eerste bladzijde heeft Justin je in zijn greep. Wat een fijne schrijfstijl! Vlot, meeslepend en geen gekke moeilijke zinnen. Wel mooie, pakkende en nieuwsgierigmakende zinnen!

Het verhaal begint met Amy, met tussendoor het verhaal van de overheid die een experiment uitvoeren wat jammerlijk mislukt. Mooi gedaan en door de filmische manier van schrijven is alles goed te volgen tot dat je opeens 100 jaar verder bent. Even ben ik de kluts kwijt, maar langzaam pak ik de draad weer op doordat Justin via korte, snelle stukjes terug grijpt op wat er in die 100 jaar gebeurd zou kunnen zijn. Er zitten door het hele boek een paar leuke verrassinkjes die mooi aansluiten op het totale verhaal.

Als uiteindelijk De Oversteek gemaakt wordt komen alle lijntjes samen en creëert Justin een mooi plot ondanks een open einde.

Fantasy is normaliter niet mijn ding en ook bij De Oversteek had ik soms moeite de fantasie te volgen van al die onwerkelijke dingen, maar door de meeslepende schrijfstijl van Justin Cronin kon dit dikke boek me toch boeien van begin tot einde.

Schrijfstijl: 4

Originaliteit: 3.5

Leesplezier: 3.5

Plot: 4

Spanning: 3.5

Drie en halve sterren.

Corina Nieuwenhuis.

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

One thought on “Corina las: De Oversteek-Justin Cronin***1/2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s