Yvonne las: Een tweede kans-Amanda Prowse****

een-tweede-kans-amanda-prowse-boek-cover-9789402601596

Met dank aan Uitgeverij Aerial Media Company voor dit recensie-exemplaar.

Beatrice is een vrouw van 53 jaar, ze is weduwe en eigenaresse van een goedlopend café in Australië.
Met veel plezier en liefde runt ze al jaren dit café, eerst met haar man Peter maar na zijn overlijden gaat ze verder met haar medewerkers Kim en Tait.
Bea heeft een zoon, Wyatt, een zoon uit een eerdere relatie. Ze heeft Wyatt altijd laten geloven dat ze niet wist wie de vader was. Maar dat wist ze wel, ze heeft een korte affaire gehad met hem en is altijd van hem blijven houden. Dat wist Peter, en hij accepteerde dat, hij zei altijd, “Ik hou genoeg van jou voor ons allebei.”

Op een dag krijgt Bea een handgeschreven brief uit Schotland, zijn land….
Het is een brief van Alex, die ook een café heeft, maar ook een forum heeft voor mede café eigenaren om ervaringen en recepten uit te delen. Alex vraagt Bea om ook lid te worden.
Er volgt een openhartige mailwisseling waardoor Bea besluit dat ze nader kennis wil maken met Alex.
Als ze dan met haar kleindochter Flora naar Edinburgh afreist blijkt het allemaal net anders te zijn als ze in eerste instantie dacht en wordt het een reis om nooit meer te vergeten!

Ook dit verhaal is weer rijkelijk gevuld met emotionele momenten en wijze raad, Amanda weet je altijd enorm te raken met haar verhalen en laat je inleven in de personages, of je onderdeel bent van het verhaal. Ze heeft de gave om je in je hart te raken en de hoofdpersonen in je hart te sluiten alsof je ze kent. Wat Amanda ook altijd doet is de verhalen van de No Greater Love serie met elkaar verweven, als je meer boeken van deze serie gelezen hebt dan herken je dingen. Personages, winkels of uitdrukkingen. Ik vind dat altijd erg leuk maar ook heel knap, omdat je soms niet in de gaten hebt dat sommige dingen met elkaar verweven kunnen worden.
Dat deze boeken onderdeel vormen van de No Greater Love serie wil niet zeggen dat ze niet los te lezen zijn, dat is zeker wel het geval. Alleen de boeken Haar naam is Poppy Day en Vergeet mij niet zijn opvolgend.
Ik heb weer enorm genoten van dit boek en als je van een goede roman houdt is ook dit een pareltje om in je kast te hebben staan, niet alleen door de mooie cover, maar juist om het mooie verhaal.

Van mij krijgt dit boek 4 sterren ****

Yvonne Vogels.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s