Corina las: Eindspel-Isa Maron****1/2

Eindspel.png

Met dank aan Overamstel uitgevers / The House of Books voor het recensie-exemplaar.

Over de auteur:

Isa Maron (Utrecht, 1965) is een Nederlandse auteur van misdaadromans. Ze studeerde economische wetenschappen en psychologie in Amsterdam. Na haar studie werkte ze als marketeer bij onder andere Wolters Kluwer en Ahold. Sinds 2002 is ze met haar eigen bedrijf actief op het gebied van coaching en human resources.

Maron debuteerde in 2008 met Passiespel, een thriller over een werkende moeder die in de ban raakt van haar SM-minnaar. Het boek werd lovend ontvangen en won de prijs van ‘Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2008′. In 2010 volgden Verboden verleden  en de minithriller Vrij Zwemmen. In 2011 kwam Schaduwkant  uit. Verder schreef Maron een aantal kortverhalen in verhalenbundels die ook in weekbladen als Margriet verschenen.

In juli 2014 publiceerde ze Galgenveld, het eerste deel van haar vierdelige serie De Noordzeemoorden, met rechercheur Maud Mertens en student forensisch onderzoek Kyra Slager in de hoofdrollen.

Cover:

Een verlaten huis met daar achter de zee en donkere wolken. Mooi en passend bij de serie!

De achterflap:

In een kleine woning in Amsterdam-Noord worden de gruwelijk toegetakelde lichamen ven een hoogbejaard stel gevonden. Rechercheur Maud Mertens stort zich op de zaak, terwijl ze samen met haar collega Niels nog werkt aan de zaak waarbij verschillende hoofden in een tuin van een villa zijn gevonden. Kyra Slagter vertrekt naar Londen. De seriemoordenaar die meer lijkt te weten van de verdwijning van haar zus wil praten. Ze komt steeds dichterbij, gevaarlijk dichtbij…

Mijn mening:

Eindelijk de ontknoping, wat is er gebeurd met Sarina? Isa neemt je weer in haar snelle en vlijmscherpe schrijfstijl mee door het leven van Kyra en Maud. Een brute moord op een oud echtpaar en Kyra die eindelijk op het spoor lijkt van haar zus. Zijn het losstaande zaken of ??

Kyra mag met Maud en Niels naar Londen om Vincent te ondervragen. Het blijft een vreselijk naar mannetje en hij zegt veel en eigenlijk toch niks. Weer wil je hem het liefst door het boek trekken. Psychologische rotgeintjes en raadsels zijn niet van de lucht en je wil alleen maar doorlezen om er achter te komen of Kyra, Maud en Niels ze kunnen ontrafelen. Daarnaast volg je Sarah. Wat is er toch gebeurd en wie is het die haar vast houdt? Wat zijn de connecties? Niet alleen met Sarina, maar ook met de zaak waar Niels zich zo in vastbijt.

Alles begint samen te vallen maar tot aan het eind blijven er toch genoeg vragen open welke het wegleggen moeilijk tot bijna onmogelijk maakt. Toch was er ook 1 wending waarvan ik dacht “jammer” net even te makkelijk in mijn ogen. De manier waarop Maud achter bepaalde dingen komt hing in mijn ogen iets teveel van wat toevalligheden aan elkaar. Minpuntjes ja, verpest leesplezier? Nee zeker niet! De rest van het boek zit namelijk voor 100% goed in elkaar!

Conclusie:

Spanning: 4.5

Originaliteit: 4.5

Plot: 4

Psychologie: 4.5

Leesplezier: 4.5

Schrijfstijl: 5

Vier en halve sterren voor Eindspel.

Corina Nieuwenhuis.

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

One thought on “Corina las: Eindspel-Isa Maron****1/2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s