Samen wachten op, om te recenseren

collage-nov-4

 

De tweede week van November en ja hoor daar zijn we weeeeeer. Want we mogen weer mooie dingen ontvangen ter recensie!

Karin mocht twee exemplaren ontvangen van Bloeden zal je van Diana van Hal. Één voor zichzelf en één voor de nog op te zetten winactie! Karin was meer dan enthousiast over het debuut De Verzamelaar van Diana en kijkt dan ook zeer uit naar deze. Dus stay tuned want buiten de recensie komt er dus ook een gave winactie aan!!

Over Bloeden zal je:

Een foto die spontaan uit de printer komt, gooit het leven van Lindsey en Michael drastisch overhoop. Wie is de onbekende man? Waar is hij? En wie heeft hem beestachtig verminkt en vastgebonden aan deze stoel gefotografeerd? Vragen voor Spencer Bennet en zijn team. Er ontspint zich een kat en muis spel tussen een gedreven psychopaat en het rechercheteam. Wie houdt er wie in de gaten en wie maakt de eerste fout? Terwijl Spencer zich stort op deze klus, heeft hij een ander probleem. De kloof die ontstaan is tussen hem en Jennifer is nog nooit zo groot geweest. Hij weet dat de waarheid vertellen de oplossing is, maar hij moet zwijgen.

Mocht dit je nou nieuwsgierig maken? Op 25 november aanstaande is de Boekpresentatie van Bloeden zal je. Klik op de link voor meer info en als je tijd hebt meld je aan!

Wij proberen natuurlijk aanwezig te zijn en wensen Diana alvast heel veel succes en plezier bij de lancering van deze mooierd:

Boekpresentatie Bloeden zal je

 

Corina mocht namens Uitgeverij Lieve Hart Gevangen Wind ontvangen, een historische roman van Janine van der Hulst-Veerman. Eens wat anders dan moord en doodslag en she loves history dus heeft er zin in.

Over Gevangen Wind:

Het eerste deel verhaalt over de jonge creatieve Marrie in het begin van de twintigste eeuw. Zij leeft een armoedig bestaan in het vissersdorp Huizen en wordt verliefd op Lammert de vissersknecht. Marrries moeder waarschuwt Marrie voor Lammert. Zal Marrie naar haar moeder luisteren? In het vervolg van Lieve Hart! verlaat Marrie Huizen om elders een bestaan op te bouwen. Zou ze kunnen wennen aan de andere omgeving, gewoonte en gebruiken?

 

Daarnaast mag Karin binnenkort Nordic Noir in haar brievenbus ontvangen namens Uitgeverij LetterRijn. Een verhalenbundel met ijzingwekkende korte verhalen. En wie houdt er in dit team meer van verhalenbundels dan Karin?? Juist niemand dus die gaat genieten!

Over Nordic Noir ( 2016 ) -25 auteurs:

Thrillers uit Scandinavië zijn al jaren populair bij Nederlandse lezers. Dat geldt voor zowel de boeken als voor tv-series die uit het koude noorden komen. Misschien komt dit omdat het vertellen van verhalen in de Scandinavische landen een traditie is. Scandinavische thrillers blinken uit in realisme. De kracht van de verhalen wordt nog versterkt door het gebruik van alledaagse karakters: gewone mensen met gewone problemen en zwakheden. De personages zijn goed uitgediept en realistisch. Er zit dus zelden een totaal goed of compleet slecht personage in Nordic Noir, juist dat maakt de  personages  zo interessant en herkenbaar. Ook de couleur locale heeft een prominente rol in de verhalen.Omdat dit alles vaak ook nog wordt gecombineerd met maatschappijkritiek of een actueel thema, en een grote dosis nuchterheid – zowel in schrijfstijl als in taalgebruik – ontstaan er ijzersterke, sfeervolle verhalen.

Voor deze verhalenwedstrijd vroeg LetterRijn de deelnemers om een spannend verhaal te schrijven waarin de personages net wat herkenbaarder zijn, de misdaden net wat realistischer en met ruime aandacht voor psychologie en couleur locale. Nordic Noir bevat de 25 beste verhalen van Belgische en Nederlandse bodem..

 

And last but not least (voor nu dan) mochten wij in de mail Vergeet mij niet van Luana Lewis ontvangen met dank aan Uitgeverij Cargo. Luana Lewis werkt als klinisch psycholoog en schreef eerder twee non-fictieboeken. Dicht bij mij was haar thrillerdebuut.

Over Vergeet mij niet:

Als het lichaam van de dochter van Rose gevonden wordt, denkt de politie in eerste instantie aan zelfmoord. Maar Rose twijfelt en heeft vragen waar niemand een goed antwoord op kan geven. Haar dochter was toch gelukkig? Had ze niet een liefdevolle man en een prachtige jonge dochter?

De politie besluit verder onderzoek te doen. Heeft Vivien zelfmoord gepleegd, of is ze aangevallen? Wie heeft er iets te verbergen? Als Rose de geheimen in het leven van haar dochter leert kennen kan ze niet meer terug, ze zal de waarheid moeten weten.

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s