Corina las: Het Amazoneconflict-Ad van de Lisdonk*****

amazone

Met dank aan uitgeverij De Crime Compagnie voor het recensie-exemplaar.

Over de auteur:

Ad publiceerde meer dan honderd juridische- en technische artikelen, en schreef een tweetal technische boeken. Ook verscheen er van zijn hand een Euro- en Millennium Doorstartgids toen de wereld nog dacht dat zij ten onder zou gaan aan de euro, het millennium, of allebei. Maar hoe leuk dat schrijven ook was, het bleef toch ook een beetje op werk lijken. En Ad wilde liever romans schrijven. Thrillers om precies te zijn…

Zijn eerste thriller Het Amazoneverbond verscheen in 2013 bij uitgeverij De Crime Compagnie. Het boek haalt de achtste plaats in de Crimezone Hall of Fame en bereikt de 11e plaats als beste thriller van 2013. Twee jaar later vindt Het Amazoneoffensief zijn weg naar de fans. De recensies zijn opnieuw zeer lovend en dit boek scoort vrijwel overal 5 sterren. Afgelopen oktober verscheen Het Amazoneconflict als afsluitend deel in de Amazone-trilogie.

( Bron: http://www.crimecompagnie.nl )

De cover:

Een vrouw met een pistool en een donkere steeg. Past perfect bij de reeks en natuurlijk lees ik de achterflap.

De achterflap:

Laura Sieberg is geworden wat Amazone van haar heeft gemaakt. Als een kille, moordende machine jaagt ze op de kopstukken van de organisatie. Terwijl Amazone haar zwaarste wapen inzet om de ene regering na de andere aan zich te onderwerpen, loopt Laura in een door hen opgezette valstrik. Als ze zichzelf en de mensen waar ze om geeft wil redden, moet ze het voortbestaan van de wereld op het spel zetten

Mijn mening: 

Ik keek al heeeeeeeel lang uit naar dit boek, want i love Laura en de schrijfstijl van Ad. En och och wat maakt hij het weer waar. Het Amazoneconflict begint precies waar deel 2 Het Amazoneverbond eindigde en je zit er gelijk weer helemaal in.

Ad schrijft zoals je van hem gewend bent met vaart, humor en actie! Veel actie! Al helemaal in het begin van het boek (zo rond pagina 50) denk ik “Omg waar gaat Ad nu heen? Hij flikt het me toch niet weer?” Maar daar is dan weer zijn meesterlijke manier van je op het verkeerde been zetten.

De Amazones zijn Laura op het spoor en ondertussen hebben ze de tijdelijke president van Amerika in de houdgreep! Laura en haar vrienden moeten alles op alles zetten om de wereld te redden en je voelt de innerlijke strijd van Laura. Want kies je voor jezelf of voor de mensheid?

De vuurgevechten, confrontaties vliegen je om de oren, maar passen zo in het verhaal dat minder echt geen optie zou zijn! Toch is daar ook humor en dan met name in het personage Dee (wat een heerlijke rare snoeshaan is dat, maar met het hart op de juiste plaats) en natuurlijk zoals we gewend zijn ook de onderliggende maatschappelijke problematiek. Briljant verwerkt weer, net als in de voorgaande delen.

En dan is daar het einde. Wat een knaller! Wat een actie en emotie en wat een open vraag weer op het einde! Het verhaal is af en toch denk je: “En nu?”

Volgens Ad zelf kun je de boeken afzonderlijk lezen, maar laten we wel wezen, Ad dacht ook dat hij na Het Amazoneoffensief een afgesloten stand-alone geschreven had. Niets was minder waar dus pak ze gewoon alle drie op want je wilt niks missen van Laura, Dee, Erik en de Amazones!

Vijf sterren op alle fronten.

Corina Nieuwenhuis.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Corina las: Het Amazoneconflict-Ad van de Lisdonk*****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s