Blogtour-Corina las: Lawinegevaar-Suzanne Vermeer***

Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Verschijningsdatum: 8-11-2016

ISBN: 978-94-005-0769-2

Uitgever: A.W. Bruna

Genre: Thriller

Over de auteur:

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In 2002 debuteerde hij met zijn eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om daarnaast andere boeken onder pseudoniem uit te brengen.

De cover: 

Een skiënd figuur met daar achter opstuivende sneeuw. Past perfect bij de titel.

De achterflap: 

Chantal Donkers breekt definitief door als strafrechtadvocate na het winnen van een zaak die vol in de aandacht van de media staat. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.

Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’

Mijn mening:

Wat een begin! Dat had ik niet verwacht bij een Vermeer! Als dit zo blijft dan ga ik verrast worden. Vlot en pakkend zijn de eerste hoofdstukken! Helaas, daarna zakt het wat in en duurt het heel lang voor je weer wat spanning voelt. Vermeer diept de personages redelijk uit, maar het wordt allemaal wat simpel en de wendingen zijn te voorzien. Jammer voor mij, maar voor wie liever niet teveel nadenkt tijdens het lezen zeker fijn.

Chantal lijkt een doortastend type, maar uiteindelijk laat ze zich toch wel erg leiden door Niels waardoor je je gaat ergeren. En wat ook maakt dat je net teveel aan ziet komen. Het einde is wat langdradig in mijn ogen en gaat vervolgens net te snel. Het voelt afgeraffeld. In zijn genre zeker een goed boek, maar ik had er na de eerste paar hoofdstukken meer van verwacht!

Leesplezier: 3

Plot: 3

Schrijfstijl: 3.5

Originaliteit: 3.5

Spanning: 2.5

Psychologie: 3

Drie sterren voor Lawinegevaar.

Corina Nieuwenhuis.Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s