Corina las: Goede kanker bestaat niet-Anke van Haften

goede-kanker-bestaat-niet

 

Met dank aan Uitgeverij de Graaff voor het recensie-exemplaar.

Over Goede kanker bestaat niet:

Soms sta je versteld wat mensen allemaal kunnen uitkramen. Is dat uit onnozelheid, onwetendheid of gewoon omdat ze zich geen houding weten te geven als het gaat om een ziekte als kanker? Ik prent mezelf in dat het goed bedoeld is, maar een knagend gevoel blijft achter. ‘Gelukkig heb je de goede kanker’ klinkt nog na in mijn hoofd. Goede kanker? Bestaat die dan?

Anke van Haften kreeg in april 2012 de diagnose schildklierkanker. In 2013 werkte ze mee aan het boek Gezichten achter schildklierkanker en gaf ze het startschot voor de schildklierkankerrun in Leiden. Na de diagnose hield ze een jaar lang een dagboek bij. Vanaf januari 2014 verscheen dit dagboek in een wekelijkse column op de website van SON (Schildklier Organisatie Nederland). Deze columns zijn in dit boek gebundeld tot een realistische, soms pijnlijke, maar met een gezonde dosis humor gebrachte weergave van een jaar. Veel schildklierkankerpatiënten zullen zich in deze verhalen herkennen.

Mijn mening:

Op een bijzondere manier neemt Anke je mee, voor een jaar, door haar leven. Eerlijk, confronterend, humoristisch en verbazingwekkend. Korte hoofdstukken met sub-hoofdstukjes maken dat het ondanks het onderwerp makkelijk wegleest.

Ik las met verbazing hoe mensen konden reageren, maar ook hoe suf ziekenhuizen kunnen omgaan met patiënten. Anke beschrijft haar gevoelens heel open en natuurlijk hoop ik nooit ziek te worden, maar mocht het zo zijn dan zou ik een voorbeeld nemen aan hoe zij ermee om ging. Inclusief de downs.

Een aantal sterren geven aan dit boek vind ik lastig, want hoe geef je sterren aan iemands levensverhaal? Iedereen die kanker overwint verdient wat mij betreft 10 sterren plus de rest. Iedereen die zijn dierbare daar aan verliest nog 3 keer meer. Welke vorm dan ook het blijft kanker en that sucks!!! En dat heeft Anke mooi verwoord!!

Corina Nieuwenhuis.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Corina las: Goede kanker bestaat niet-Anke van Haften”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s