Samen Gelezen-Karin en Corina: Masterplan-Pjotr Vreeswijk****

vreeswijkmasterplan

Met dank aan LetterRijn uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Titel: Masterplan

Auteur: Pjotr Vreeswijk

Uitgeverij: LetterRijn

Pagina’s: 352

Verschijningsdatum: oktober 2016

Genre: Actie Thriller

Over de auteur:

Pjotr is werkzaam als politieagent binnen de eenheid Den Haag.
De keiharde actiethrillers van nu in combinatie met zijn passie voor verre reizen en jarenlange ervaring als politieman in verschillende Haagse wijken hebben geleid tot Masterplan.

( Bron: http://www.letterrijn.nl )

De cover:

Karin:

Een beetje flets, maar het is na goed kijken duidelijk dat we hier met een actie thriller te maken hebben en dat maakt me bloednieuwsgierig.

Corina:

Wazig, maar ik zie een pistool dus daar moet actie komen. Ik ben benieuwd dus gauw die achterflap lezen.

De achterflap:

Ruim zestig jaar nadat een Duitse naziwetenschapper zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel wist te redden, vindt er in het grensgebied van Soedan een mysterieuze explosie plaats waardoor de bevolking van een compleet dorp van de aardbodem verdwijnt.
Als het bericht van de slachting Europa bereikt, wordt Alex De Klerck, een agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, gevraagd een onderzoek in te stellen. Samen met zijn team reist hij naar Khartoem, waar zij door een lokaal ingehuurde agent worden opgevangen. Ze weten niets, hebben amper aanknopingspunten en zijn geheel aangewezen op de hulp van een onbetrouwbare huurling. Als het team dicht bij de ontknoping komt, slaat een onzichtbare vijand meedogenloos toe en doet Alex een huiveringwekkende ontdekking; de wereld staat op het punt drastisch te veranderen.

Onze mening:

Karin:

Een actie-thriller en een debuut, dat past helemaal in mijn straatje en ik popel om te beginnen met lezen. De proloog neemt je mee naar 1945 en dit blijkt de voorbode te zijn van het mondiale spektakel wat 70 jaren later plaats zal vinden. Het boek bestaat uit twee delen en hoofdpersoon is Alex De Klerck. Het verhaal is gewoonweg vanaf de eerste bladzijde goed. Het switchen van het één naar het ander, van het heden naar verleden en van personage naar personage is ter introductie van het geheel nodig maar zorgt er wel voor dat ik er net niet lekker inzit nog. Wanneer dit afzwakt is het een regelrechte go with the flow en is het pagina’s omslaan geblazen.

Corina:

5 april 1945, kort na middernacht
Kolce, Polen, 50 kilometer van de Tsjechische grens

Kijk, de eerste zin van de proloog en Pjotr heeft me! Wat gebeurt daar in het verleden? En wat gaat dat met de toekomst doen? Na de proloog kom je in het leven van Alex de Klerck en neemt Pjotr je in een snelle fijne schrijfstijl mee van Brussel naar Soedan en maken we uitstapjes naar Argentinië.

Karin:

Brussel, Soedan, Argentinië: van onderzoek naar terrorisme naar achtervolgingen naar list en bedrog. Moord, man op man gevechten, een groots complot en dit alles is actie op zijn best! Het is spannend, het is een intelligent verhaal en vele personages spelen een geniale rol in dit Masterplan. Van uitdieping van de personages is weinig maar voldoende sprake en helemaal passend in dit sensationele gebeuren waarbij de onderlinge relaties je continue getriggerd houden.

Corina:

Van uitgediepte personages kan je niet echt spreken maar toch is het niet storend, want de actie vliegt je om de oren. Dit wel na een ietwat langzaam begin. Maar als het eenmaal begonnen is, is het ook goed begonnen! Enkele in mijn ogen geniale plot twists laten je nadenken en op die momenten is wegleggen geen optie. De wisseling van de twee verhalen is super gedaan en houdt je lang in de greep, want wat is hier toch allemaal aan de hand?

Karin:

Vreeswijk hanteert een stoere en snelle pen en het is duidelijk dat hier de nodige research en kennis van zaken achter zit. Het plot is groots, kloppend en het einde liet me enigszins onvoldaan achter. Ik ben gewoon nog niet klaar met Alex, Suzanne, Sloand, Safi en wie weet nog meer? Ik hoop Vreeswijk zelf ook niet, we gaan het meemaken want een volgend boek, waarover dan ook, ga ik 100% op zeker oppakken!

Corina:

En dan is daar het plot. Bam, pats, boem! Top gedaan! Ik hou ervan. Het einde klopt 100% en toch laat Pjotr je nog even diep nadenken. Kom maar op met het volgende boek ik heb er nu al zin in. Dit was een debuut dus een volgend boek kan alleen maar beter worden!

Conclusie:

Karin:

Schrijfstijl: 4

Plot: 4.5

Spanning: 4

Psychologie: 3.5

Leesplezier: 4

Originaliteit: 4

Corina:

Schrijfstijl: 4.5

Plot: 4.5

Spanning: 4

Psychologie: 3

Leesplezier: 4

Originaliteit: 4.5

Vier unanieme sterren voor Masterplan.

Karin Meinen & Corina Nieuwenhuis.

 

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

One thought on “Samen Gelezen-Karin en Corina: Masterplan-Pjotr Vreeswijk****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s