Samen wachten op, om te recenseren

 

collage-okt-5

 

 

Daar zijn we weer!! Wat mogen jullie binnenkort weer verwachten van ons ter recensie?

Dat gaan we nu vertellen!

Karin mag namens Uitgeverij The House of Books Bewaring gaan lezen van Graham Norton, de bekende Amerikaanse tv-host. Na een autobiografie en een memoir is dit zijn eerste spannende roman debuut!

Over Bewaring:

Duneen is een rustig dorpje, ver genoeg verwijderd van de grote steden om z’n eigen charme te hebben behouden. Onder de inwoners bevindt zich de zwaarmoedige politieagent PJ, die een eenzaam, monotoon leven leidt en van maaltijd naar maaltijd leeft. Tot nu. Wanneer er een duistere ontdekking wordt gedaan op een bouwplaats bij de oude school, worden er lang verzwegen geheimen geopenbaard en komen oude twisten boven water, en blijkt het rustige, ooit onschuldige en in zichzelf gekeerde dorpje een duistere en inhalige kant te hebben.

Corina gaat voor A.W. Bruna Uitgevers meedoen aan de Blogtour van Lawinegevaar van Suzanne Vermeer.

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In 2002 debuteerde hij met zijn eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om daarnaast andere boeken onder pseudoniem uit te brengen.

Over Lawinegevaar:

Chantal Donkers breekt definitief door als strafrechtadvocate na het winnen van een zaak die vol in de aandacht van de media staat. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’

Ka & Co gaan samen dankzij Uitgeverij De Bezige Bij/ Cargo De stad van spiegels  lezen! Het laatste deel van de trilogie. Deze verschijnt 12 januari 2017, maar we mochten de drukproef al ontvangen. In november zullen we meedoen aan de readingchallenge en de eerste twee delen oppakken. We hebben er zin in!

Over De stad van spiegels:

Het is stil geworden in de wereld. De Twaalf zijn vernietigd en de honderd jaar durende heerschappij van het duister is voorbij. Langzaam komen de overlevenden weer tevoorschijn, vastbesloten om een nieuw bestaan op te bouwen, en te dromen van de toekomst. Maar ergens ver weg, in een dode stad, wacht hij af. De Nul. De Eerste. De vader van de Twaalf. De haat die ontbrandde door zijn transformatie laait opnieuw op. En de enige manier om dit vuur te doven is het doden van Amy, het meisje dat is voorbestemd om de mensheid te redden.

And last but not least mogen we de jeugdroman Weg ontvangen van Jowi Schmitz via Uitgeverij Hoogland & van Klaveren. Hoe gaaf is dat!

Over Weg:

Jowi Schmitz baseerde dit boek deels op haar eigen jeugdervaringen: ze liep als vijftienjarig meisje weg, woonde in kraakpanden en liftte vanaf haar 17e door Europa. In Barcelona speelde ze viool op straat en probeerde acrobate te worden.

Deze autobiografische gegevens heeft zij als uitgangspunt voor haar jeugdroman genomen. Weg gaat over de bijna vijftienjarige Anna, die nadat haar vriend is overleden door een ongeluk, wegloopt uit het kindertehuis dat haar ouders hebben: op zoek naar vrijheid en iets om de leegte mee te vullen. De eigenzinnige vrachtwagenchauffeuse Mammita –  een dwergin met rode klompjes – geeft haar een lift naar Barcelona, waar ze allerlei avonturen op straat beleeft.

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Eén gedachte over “Samen wachten op, om te recenseren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s