(Foto) Verslag van Het Thrillerfestival 2016 te Zoetermeer!

Zondag 23 oktober was het dan zover, het Nederlands Thrillerfestival te Zoetermeer! Corina moest jammer genoeg werken maar ik, Karin, ging samen op pad met de gezellige Wendy Wenning van niet alleen Vrouwenthrillers, maar ook  van Boekenbijlage en haar eigen blog Passie voor Boeken.

De reisuurtjes werden gemakkelijk voorbij gekletst en om half twaalf kwamen we via de paarse loper aan bij het Stadstheater.

Het was voor ons beiden de eerste keer maar we vonden al snel onze weg in dit mooie gebeuren. Om half 1 stond er voor ons een interview gepland met niemand minder dan Hakan Nesser en na wat leuke kletspraatjes met auteurs en collegabloggers was het echt tijd hem op te gaan zoeken. Dat we zeiden: Marlen (Beek-Visser) we moeten gaannn tot later! En dat dat er niet van kwam zeg. Damn, next time!

interview-nesser

Sjemig maar wat een makkelijke en sympathieke man! Nesser nam echt de tijd, bleek een meer dan goed gevoel voor humor te hebben en Wendy redde zich meer dan prima in het Engels, toppert. Ook mijn eigen Engels is weer bijgespijkerd. Een onvergetelijk interview en deze zal binnenkort op Vrouwenthrillers en Samenlezenisleuker verschijnen. En zeg nu zelf, een duo interview door twee blogs, hoe mooi is dat? Trots oppp 😀

Het interview is ondertussen uitgewerkt en is HIER te lezen op Vrouwenthrillers 🙂

collage-impressie

Nou nu eerst snel naar Isa Maron een gesigneerd exemplaar proberen te scoren. Yeah gelukt, superleuk en echt blij mee!  Eindspel komt in november uit en ons interview Met Isa is ondertussen afgerond, maar dat komt allemaal nog.

Even kijken nu op het programma, dat is toch wel een dingetje deze dag. Het is zoeken en dingen overlappen elkaar. Oeps, opschieten! Het Young Adult Crime Event is begonnen!

collage-ya

Gelukkig, bijna niks gemist en wat was dit een gaaf Estafette Interview.

En dat is nog eens bankvulling zeg, ja jullie zien het goed! Jennefer Mellink, Eva Burgers, Cis Meijer, Marieke Nijkamp, Mirjam Mous en Margje Woodrow. Fantastisch om hier naar te luisteren, de meeste boeken zijn door Wendy en mij al gelezen en dan wordt er ook zomaar nog een quote van vrouw Wenning voorgedragen. Kers op de taart noemen we dat 😀

Tijd voor een snelle bak en eerst nu naar J. Sharpe die daar ook met zijn geweldige boeken aanwezig is.

sharpe

Supergezellig gekletst, ik ben absoluut fan van zijn boeken! Was echt tof Joris en Wendy haar tas werd verder opgevuld met Eden en de Halloween Horror Verhalen. Never a dull moment.

collage-pitch

Hoppetee op naar euhhh de grote zaal! Er werd volop gepitcht en de Gouden Vleermuis 2016 ging naar Hakan Nesser, prachtig om te zien allemaal.

uitreiking-nesser

Mooie momenten ook gehad samen met de mensen achter LetterRijn. Sandra Salome en Theo van Rijn, wat een feestje om jullie eens in het echt te spreken! Twee boeken genomineerd ook weer, Beschadigd en Schakels. Het gaf gesprekken hoe het achter de schermen te werk kan gaan, hoe op bijzondere en persoonlijke wijze LetterRijn onstond in mei 2012. Het was leerzaam, het was gewoon gezellig en waar rookpauzes al niet goed voor kunnen zijn 😛  En hey, wie komt daar dan aan???

letterrijn-masterplan

Jawel, Pjotr Vreeswijk it issss. Met de Master Of Photobomb….Mike. Ge-wel-dig.

Tuurlijk gelijk weer aan de praat over boeken en Masterplan, het debuut van Vreeswijk. Corina Heeft Masterplan al uit, is enthousiast en ik ben nog aan het lezen. Duorecensie én een interview volgt en dat we stonden te stuiterballen om dit alles, dat moge wel duidelijk zijn.

En dan zou je nu een foto van de prijsuitreiking van de Hebban Thriller Debuutprijs 2016 verwachten. Ware het niet dat de uitreiking een kwartier of wat eerder plaatsvond en we deze dus gewoon gemist hebben. Heul jammer, dat we dachten roep het om? Dat er wijzigingen zijn in een programma is begrijpelijk maar dit vonden we eigenlijk best stom.

Maar goed, de winnaar was: Machtsstrijd van Wouter Helders! Gefeliciteerd namens ons!

hilda-spruit

En het kon niet op. Lopen we toch zomaar Hilda Spruit tegen het lijf! Dat Geestverwanten een aanrader is hoeven we niet uit te leggen. Dat Hilda een zo lieve, mooie en leuke eerste indruk wist te maken dat ís niet uit te leggen. Was echt super.

collage-signeren

En dan, aan het einde van deze prachtdag was het nog volop signeren geblazen. Voor onze Myrtle de nieuwe Cis Meijers nog op de kop getikt want er moet natuurlijk ook een nog ongelezen YA mee naar huis.

Nog her en der nakletsen en dan is het toch echt tijd voor ons om weer richting de auto te gaan.

Hebban, bedankt voor de topdag. Prachtig opgezet maar het verloop van het programma hadden wij toch graag wat makkelijker en meer overzichtelijk gezien. Maar ga er maar aanstaan, het organiseren van zo’n groot evenement…hulde hoor aan de organisatie!

Groetjess Karin & Wendy. En Wendy jij ook bedankt, het was echt gezellig en ik heb me zo vermaakt!

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

6 gedachten over “(Foto) Verslag van Het Thrillerfestival 2016 te Zoetermeer!”

  1. Super leuk verslag, de Boekenbeurs in het klein. Op het eerste zicht jammer dat het podium zo ver van het publiek blijkt af te staan. Lezers en auteurs mochten gerust dichter bij elkaar gezet worden. Bedankt voor de vele tips van voor nieuwe auteurs. Tof om Jennefer nog eens terug te zien.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s