Corina las: Orphan X van Gregg Hurwitz****

OrphanX_omslag_Met rug.indd

Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het exemplaar in de goodiebag.

Over de auteur:

Gregg Hurwitz, auteur van onder andere Jij bent de volgende en Dan sterft ze, groeide op in de omgeving van San Francisco en woont tegenwoordig in Los Angeles. Hij studeerde Engels en psychologie aan Harvard en vervolgde zijn studie aan Trinty College (Oxford University), waar hij zich specialiseerde in de tragedies van William Shakespeare. In Engeland speelde hij tijdens zijn studie fanatiek voetbal in het universiteitsteam en nog steeds voetbalt hij graag (maar iets minder fanatiek). Naast zijn thrillers heeft Hurwitz screenplays geschreven voor bekende Hollywood-producers als Jerry Bruckheimer en Lorenzo di Bonaventura, bedacht hij tv-series voor Warner Studios en schreef hij comics voor Marvel.

( Bron: http://www.awbruna.nl )

Achterflap:

Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt…

Evan Smoak zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste sluipmoordenaars ter wereld en de allerbeste onder hen was Orphan X: Evan Smoak. Maar op een dag verdween Evan in het niets.

De cover:

Een mysterieuze man in zwart met grijs en een pistool in zijn handen. Grote letters voor de titel met een extra grote rode X! Het is niet heel mooi, maar het triggert wel. En de achterflap niet minder dus snel open slaan en beginnen!

Het verhaal:

In een vlotte schrijfstijl neemt Gregg je mee door het leven van Evan Smoak. Evan is een complex persoon die leeft volgens de 10 geboden die hij op jonge leeftijd leerde van Jack. In zijn aangepaste penthouse leeft hij afgezonderd van de ‘gewone’mensen tot zijn telefoon weer gaat en er een missie wacht.

Na een geslaagde missie gaat al snel weer de telefoon en dan loopt alles in het honderd. Hoe zit dit toch? Is Katrin wel te vertrouwen? Een voor een sneuvelen de geboden en dan…..

Mijn mening:

Gregg heeft een vlotte schrijfstijl en oog voor detail. Voor sommigen misschien iets teveel, maar ik hou er van. Je ziet alles tot in de puntjes voor je en met deze echte actie-thriller is dat soms huiveringwekkend.

Toch is het niet alleen maar actie, de intriges zijn ook niet van de lucht en je blijft je afvragen wie er achter al die ellende zit.  Volle vaart vooruit met af en toe een rustige terugblik op Evans jeugd, wat helaas minder tot in detail wordt uitgewerkt dan andere aspecten van het boek.

Het plot is subliem, maar laat je ook met vragen zitten en dan vooral de vraag: “Zien we Evan nog eens terug?”

Conclusie:

Schrijfstijl: 4

Leesplezier: 4

Plot: 4

Spanning: 4

Psychologie: 4

Originaliteit: 4

Vier sterren voor Orphan X.

Corina Nieuwenhuis.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s