Corina las: Achter gesloten deuren-BA Paris**1/2

achter-gesloten-deuren

Over de auteur:

B.A. Paris is van Frans-Ierse komaf en groeide op in Engeland. Ze heeft ook een tijd in Nederland gewoond. Momenteel woont ze in Frankrijk, waar ze met haar man een talenschool heeft opgezet. Achter gesloten deuren is haar debuut, waarmee ze in één klap haar naam als thrillerschrijver heeft gevestigd.

Achter gesloten deuren lees je in één ruk uit! In Engeland zijn er meer dan 500.000 exemplaren van verkocht. Achter gesloten deuren is de spannende thriller die iedereen leest!

Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Achter gesloten deuren houdt je van begin tot eind geboeid en B.A. Paris is de sensatie uit Engeland. Deze thriller heeft al honderdduizenden fans in Groot-Brittannië!

Mijn mening:

In een eenvoudige schrijfstijl word je in afwisselend het heden en het verleden mee genomen door het leven van Grace en Jack. Deze afwisselingen zijn blijkbaar een nieuwe hype in de boekenwereld, want ik lees de laatste tijd niet anders. Bij dit boek in ieder geval niet erg, want het wordt duidelijk aangegeven en je verliest je concentratie er niet door.

Al vrij in het begin voel je dat er iets niet klopt met Grace, maar je kan er niet gelijk de vinger opleggen. Is zij in de hoofdstukken vanuit het verleden nog een energieke jonge vrouw die nergens voor terugdeinst, in de hoofdstukken vanuit het heden lijkt ze meer op een zenuwachtig wrak die bang is voor alles en iedereen. Waar komt die verandering vandaan?

Redelijk snel valt alles op zijn plek en dan ben ik toch mijn concentratie kwijt, want ik las dit al eens eerder. Niet precies natuurlijk maar toch wel erg veel overeenkomsten en ook gaat het allemaal te snel wat het ongeloofwaardig maakt. Verliefd, verloofd, getrouwd en dan al die ellende in nog geen anderhalf jaar tijd zonder dat ook maar iemand vragen stelt, zich zorgen maakt?? Hmmmm ik weet het niet, het voelt afgeraffeld terwijl het in potentie misschien best echt heel goed had kunnen zijn. Met wat meer aandacht voor de geloofwaardigheid van de personages en het tijdsverloop.

Ook het einde kon mij niet bekoren, te makkelijk en te snel. Jammer.

Schrijfstijl: 3

Leesplezier: 3

Plot: 2.5

Originaliteit: 2

Spanning: 2

Psychologie: 2

Twee en halve sterren voor Achter gesloten deuren.

Corina Nieuwenhuis.

follow-this-blog-with-bloglovin

 

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s