Corina las: Je maakt wat mee als hotelier- Peter Schoenmaker****

hotel

Over Je maakt wat mee als hotelier:

Altijd al gedroomd van een eigen hotelletje in een zonniger klimaat? Wacht maar tot de gasten komen! Geestig en vlot geschreven laat Peter Schoenmaker zien wat er zich allemaal afspeelde in en ook buiten de muren van zijn kleine hotel in het zuidwesten van Frankrijk. Geen treurige en uitgekauwde ‘Ik vertrek!’ verhalen maar verrassende anekdotes waarbij je steeds zult moeten grinniken als de clou toch weer anders blijkt te zijn dan je verwachtte. De waarheid wordt nergens overdreven om de boel ‘op te leuken’ want het echte leven blijkt al genoeg humor in zich te hebben. Een fijn boek, zeker niet alleen voor francofielen.

Waargebeurde belevenissen als ‘De overspelige bakkersvrouw’, ‘De rokende hond’, ‘De parenclub’, ‘De dorpsmoord’, ‘Het huwelijk van de Hollywoodster’ en nog 51 anekdotes.

Een paar hebben zich in werkelijkheid afgespeeld in Spaarne 8 in Haarlem (zie foto’s), maar met dichterlijke vrijheid heb ik ze vanwege de continuïteit verplaatst naar Just2Suites in Puydarrieux.

Mijn mening:

In korte, vrolijke hoofdstukken word je meegenomen door het leven van Peter en zijn vrouw, die op wonderlijke wijze een hotelletje beginnen, eerst in Haarlem en later in Frankrijk. De anekdotes worden beeldend en levensecht geschetst en niet glimlachen is geen optie.

Dat Peter ooit in de reclame heeft gewerkt en zo zeer goed weet hoe hij iets verkopen moet blijkt door het hele boek heen en geeft de verhaaltjes net dat extra beetje vaart, waardoor het lekker weg leest.

Er wordt geen woord teveel of te weinig gebruikt en je krijgt tijdens het lezen het gevoel of je er bij bent. Je ziet het landschap voor je en je ruikt bijna het vers gemaaide gras.

Was je nog niet verliefd op Frankrijk dan word je het wel tijdens het lezen van dit boek, maar wil je ooit een kamer boeken bij Peter zorg dan wel dat hij niet meer dan twee glazen whisky drinkt   🙂

Leesplezier: 4

Schrijfstijl: 4

Humor: 4

Originaliteit: 4

Vier sterren voor Je maakt wat mee als hotelier.

Corina Nieuwenhuis.

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

2 gedachten over “Corina las: Je maakt wat mee als hotelier- Peter Schoenmaker****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s