Karin las: Dark Matter-Blake Crouch****

matter

Auteur: Blake Crouch

Genre: Speculatieve thriller

Aantal Pagina’s: 320

ISBN: 9789045211244

Verschijningsdatum: september 2016

Vertaald door: Corry van Bree

Uitgever: Karakter Uitgevers

Over de auteur:

Blake Crouch is geboren in North Carolina en heeft sinds zijn afstuderen verschillende thrillers geschreven. Wereldwijd zijn er miljoenen exemplaren van zijn boeken verkocht.

De verfilming van zijn trilogie Wayward Pines (Fox tv) maakte hem tot een bekend figuur bij het grote publiek.

( Bron: www.karakteruitgevers.nl )

Cover:

Hoe mooi wil je het hebben? Dit boek schaf je puur alleen om het uiterlijk al aan. Ontzettend gaaf.

Achterflap:

‘Ben je gelukkig met je leven?’

Dat zijn de laatste woorden die Jason Desson hoort voordat de gemaskerde ontvoerder hem bewusteloos slaat. Voordat hij wakker wordt en merkt dat hij vastgeketend is aan een ziekenhuisbed, omgeven door mensen die hij niet kent, die gekleed zijn in beschermende pakken. Voordat een man die Jason nog nooit heeft gezien naar hem glimlacht en zegt: ‘Welkom terug, vriend.’

In de wereld waarin Jason wakker is geworden is niets zoals hij gewend is. Zijn vrouw is niet zijn vrouw. Zijn zoon is nooit geboren. Jason zelf is geen doorsnee-leraar natuurkunde, maar een gevierd genie dat iets buitengewoons heeft ontdekt. Iets onmogelijks.

Is déze wereld of de wereld waar hij vandaan komt een droom? En zelfs als de wereld die hij zich herinnert echt is, hoe kan hij die dan ooit weer terugvinden? De  antwoorden liggen besloten in een reis die wonderlijker en afschuwelijker is dan alles wat hij zich ooit had kunnen voorstellen. Een reis die hem dwingt naar de donkerste krochten van zijn ziel te kijken, terwijl hij het moet opnemen tegen een angstaanjagende, nagenoeg onverslaanbare vijand.

Mening:

Dit is mijn eerste speculatieve thriller en speculatief it is!

Jason Desson, hoofdpersonage en beschreven vanuit de ik-vorm is docent natuurkunde, heeft een gezin en al snel komt daar de actie al om de hoek kijken. Zijn ontvoering is een feit en vanaf nu rol je een meer dan bijzondere wereld in. De vraagtekens vliegen je om de oren: Waarom? Waar? Hoe en wat dan? Het leest allemaal zeer makkelijk weg en opvallend zijn de staccato tussenstukjes: stoere twee tot vier woorden zinnen, het is origineel en eigen en ik vind het prachtig.

Dark Matter de donkere materie, een vijfdimensionale waarschijnlijkheidsruimte, het multiversum, het zijn de zaken die je aan het denken weten zetten in dit fantastische en verrassende verhaal. Jason vecht om terug te geraken, maakt kennis met te leuke andere personages zoals Amanda en de vraag Wat als? wordt je meer dan duidelijk.

Wanneer ik bij kwantummechanica, enkele theoretische en wetenschappelijke onderbouwingen geraak, zwakt mijn aandacht even af. Dit is maar even en binnen no-time zit ik er weer helemaal in. Waar gaat dit heen en hoe loopt dit in godsnaam af?

Het einde is prachtig, het lijntje Amanda had ik zo graag nog meer uitgewerkt gezien maar hey, je kan niet alles hebben. Wat een boek!

Conclusie:

Schrijfstijl: 4

Psychologie: 3

Originaliteit: 4.5

Schrijfstijl: 4

Plot: 4.5

Leesplezier: 4

Vier sterren voor Dark Matter.

Karin Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

2 gedachten over “Karin las: Dark Matter-Blake Crouch****”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s