Myrtle (14) las: Verdraaid Goed-Susanne van den Beukel***1/2

verdraaid-goed

Met dank aan Susanne van den Beukel voor het recensie-exemplaar.

De cover:

Een hele mooie cover, je ziet een meisje die achter een draaitafel staat en in mooie letters staat er Verdraaid Goed met daar onder de naam van de schrijfster.

Achterflap:

Tijdens haar studie in Rotterdam zit Crystal niet lekker in haar vel. Als ze aangesproken wordt door haar studiegenootje Mandy weet ze niet goed wat ze daarmee aan moet. Ze observeert hoe Mandy met anderen omgaat, was zij zelf maar zo zelfverzekerd.

Crystal ontwijkt zoveel mogelijk mensen, ook haar huisgenoot Mark.
Met muziek op, meestal van Michael Jackson, fietst ze door haar woonplaats Den Haag als fietskoerier. Dan dagdroomt ze van werken als DJ. Als ze klaar is met werken  gaat ze regelmatig naar haar broer Ruben die haar als zijn kleine zusje ziet, ook al is ze 19 jaar.

Ze vertelt hem over haar droom en hij spoort haar aan om een set te kopen.
Zou het haar lukken om haar droom om DJ te worden te bereiken? Zou ze dat durven, nadat ze zolang gepest is en vervagen daarmee haar littekens?

Mijn mening:

Verdraaid Goed  is op een bijzondere manier geschreven, want het is erg eenvoudig, maar toch komen er ook weer woorden als “booth” in voor waardoor je toch iets ouder moet zijn om het te begrijpen. Crystal is vroeger erg gepest en loopt daarom niet snel op mensen af.

Toen ze ging studeren was ze blij, eindelijk kon ze een nieuwe start maken, weg van die pesters. Later bleek dat haar grootste pester bij haar op school zat. Crystal houdt erg van muziek, ze luistert het dan ook overal en meestal luistert ze Micheal Jackson, hij is haar grootste idool.

Ze is ook naar 1 concert van hem geweest. Als Crystal naar hem luistert dan voelt ze zich verbonden met hem, zij voelt zich precies zo. Toen ze naar een mash-up van Micheal Jackson op Youtube luisterde, en zag hoe de DJ twee heel verschillende nummers samen zo goed kon laten klinken, begon ze te denken. Zou het iets voor haar zijn? DJ worden was altijd al haar droom geweest.

Ik vond Verdraaid Goed  een heel leuk boek dat lekker weg las, dat het eenvoudig was vond ik niet erg. Ik denk wel dat Verdraaid Goed meer een jeugdboek is en niet voor volwassenen, echt een YA. Ik kende niet veel van de nummers die er in voor kwamen, want die kwamen vooral uit de jaren ’90/’80, mijn moeder kende ze daarentegen wel allemaal. Dus dat was wel grappig. Verdraaid Goed  is een boek waarin je leest over hoe iemand eerst heel erg gepest is en daar uit weet te komen. Zelf vind ik pesters echt super slap en zielig. Kortom het was een super leuk boek waar ik erg van genoten heb tijdens het lezen. Ik ben nu al benieuwd naar deel twee van deze trilogie.

Conclusie:

Schrijfstijl: 3.5

Plot: 3

Leesplezier: 3

Originaliteit: 4

Drie en een halve sterren voor Verdraaid Goed.

Myrtle Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s