Samen naar A.W.Bruna: Bites voor Bloggers

30 augustus was het dan zover, de “Bites voor Bloggers” georganiseerd door A.W.Bruna Uitgevers. Ka & Co keken er al even naar uit en na veel geklep, een hapje en een drankje waren we even voor 19:00 uur bij de uitgever. Dat hapje hadden we wel achterwege kunnen laten want wat stonden er toch allemaal lekkere dingen op tafel!


Na wat geklets met andere bloggers, te leuk om jullie in het echt gesproken te hebben, gingen de bij binnenkomst gekregen koptelefoons op voor de introductie. Frans van Deursen sprak de proloog van OrphanX speciaal voor deze gelegenheid in (het begin van de luisterboeken bij Bruna), maar doordat het voor ons de eerste keer was het heel even lastig geconcentreerd te blijven 😉

Na Frans kwam Anne van Veen onze oren in met een fragment van Nachtrijder van Alexandra Penrhyn Lowe. Zij bleek live voor te lezen maar doordat wij met de rug naar het gebouw zaten en met onze gezichten richting de hapjes kwamen we daar pas achter toen iedereen begon te applaudisseren. Tja, je bent de Waailappenbrigade of je bent het niet hè?

Bruna Bloggers

Daarna begonnen de korte presentaties. Je kon kiezen uit fictie of non-fictie. Ka & Co kozen voor fictie dus verhuisden wij naar zaal A. Daar vertelde Alexandra over Sevenster, Wolfsbloed en de nog te verschijnen Nachtrijder. 

Alexandra is bekend van o.a. Het huis van Anubis. Ze schrijft al 5 jaar als auteur bij Bruna en is alweer bezig met deel 4 van de serie. Zonder spoilers las ze een leuk stukje voor en wat was ze enthousiast!

Vervolgens kwam er een klein (te klein) interview met Gregg Hurwitz: 

Het begon met een rondje “Ik zeg twee dingen en jij moet er 1 kiezen”. Hilarisch want na het kiezen tussen Superman en Batman kwam de keuze Batman en ….. Er kwam een dikke frons en een grom want dat was net zo’n keuze als dat zijn twee kinderen een tekening gemaakt zouden hebben en hij de mooiste moest aanwijzen. Veel te snel was het interview afgelopen! Wat kan die man leuk vertellen! Wij gaan zeker nog proberen een interview los te krijgen na het lezen van OrphanX.

Boeken Bruna Bites voor Bloggers

Daarna mochten we weer naar kamertje A want wij waren heel benieuwd naar de presentatie van  Mischling van Affinity Konar. Helemaal ons genre want door de boeken over WOII hebben wij elkaar leren kennen en kijk eens waar het toe heeft geleid. De uitgeefster was super enthousiast en ook het feit dat Anthony Doerr (van Als je het licht niet kunt zien) zo’n supermooie en enthousiaste quote heeft geplaatst, maakt dat deze heel hoog op onze stapel komt. Bijzonder ook om te horen hoe het boek dan via een veiling bij Bruna terecht is gekomen, heel gaaf. Het gaat over een tweeling die in Auschwitz in het lab van Nazidokter Mengele, de “Engel des doods”, belanden. Naar verluidt mooi, integer en hoopvol geschreven. De auteur heeft 10 jaar research gedaan en dit is de eerste volledige roman van deze auteur! Wij zijn benieuwd!!!!

Al met al een meer dan supergeslaagde avond en we kregen een meer dan mooie Goodiebag gevuld met o.a. bovenstaande boeken, zo blij mee!

En toen was het alweer afgelopen, buiten nog even snel kletsen met onze gastrecensenten Coenraad en Cees. Helemaal leuk! En dan echt terug naar Aalsmeer en Hollandscheveld, wat was het een topdag.

A.W. Bruna Bedankt!!

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

2 gedachten over “Samen naar A.W.Bruna: Bites voor Bloggers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s