Corina las “Zusjes” van Chevy Stevens 4,5 sterren 

Over Zusjes: 

De zusjes Jess, Courtney en Dani Campbell wonen op een afgelegen boerderij in Canada. Het is een hard leven, vooral omdat ze uit de buurt moeten blijven van hun driftige vader. Op een nacht loopt een ruzie uit de hand en de zussen slaan op de vlucht. Als ze autopech krijgen vragen ze hulp aan twee mannen in een klein stadje, maar dat is het begin van een nieuwe nachtmerrie. Achttien jaar later wonen ze onder andere namen in Vancouver. Wanneer een van de zussen vermist wordt, wordt duidelijk dat het verleden hen heeft ingehaald, en dat ze niet nog een keer kunnen vluchten. 

De cover: 

Drie meisjes kijken uit over een bloemrijk landschap. Wij als lezer zien de meisjes op de rug. De cover is donker met een paar kleuraccenten. Ik vind hem mooi en het schept verwachtingen.

Mijn mening: 

Het boek begint in 1997 en wordt verteld vanuit Jess. Ze groeit samen met haar twee zussen op in een klein plaatsje en gaan gebukt onder hun gewelddadige vader. 

Het harde leven wat vol zit met geweld, armoede en hard werken wordt treffend beschreven in een pakkende schrijfstijl. Er zit vaart in het verhaal wat maakt dat je door wil lezen, terwijl je het boek op sommige momenten het liefste dicht wil klappen, omdat je je niet voor kan stellen wat er allemaal gebeurt. Ik heb wel eens gelezen dat de realiteit vaak gruwelijker is dan fictie, maar in dit geval hoop ik toch echt dat die uitspraak niet klopt. 

Als de meiden vluchten na een uit de hand gelopen ruzie begint de ellende pas echt. De gebeurtenissen zijn gruwelijk beschreven en dat bedoel ik op een positieve manier. De koude rillingen liepen geregeld over mijn lijf.

Gelukkig zijn de meiden heel sterk en komt alles voor zover mogelijk op zijn spreekwoordelijke pootjes terecht. In deel 2 van het boek wat zich afspeelt in 2015 slaat het noodlot opnieuw toe. In korte hoofdstukken word je via Skylar en Jamie meegenomen in een zoektocht naar de waarheid, terwijl tegelijkertijd wanhopig wordt geprobeerd de waarheid geheim te houden. Soms gaan de ontwikkelingen wat te snel, waardoor je het gevoel bekruipt dat het soms ongeloofwaardig is. Toch wil je blijven lezen, want Chevy haar schrijfstijl houdt je in de ban zoals een hypnotiseur je in hypnose kan houden!

Leesplezier: 4,5

Plot: 4

Spanning: 4

Schrijfstijl: 5

Originaliteit: 4,5 

Totaal 4,5 sterren

Corina Nieuwenhuis 


Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s