Karin las: Gevarenzone-Jennefer Mellink****

Gevarenzone

Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Over de auteur:

Jennefer Mellink (Amersfoort, 1985) is opgegroeid in Leusden. In juni 2014 debuteerde ze met Gebroken, een zenuwslopend spannende Young Adult thriller die lovend werd ontvangen. Haar tweede Young Adult thriller Kwaad Bloed verscheen in juni 2015. Ook over dit boek zijn de recensies en reacties zeer positief. Haar derde boek, Gevarenzone, verscheen in juli 2016. Momenteel werkt ze aan haar vierde Young Adult thriller en diverse andere schrijfprojecten.

(Bron: http://www.jennefermellink.nl)

Cover:

Een duister sfeertje, het huis op de achtergrond oogt spookachtig. Ook de mooie jonge vrouw lijkt zo haar bedenkingen te hebben. Zwart, wit en blauwtinten en ik vind het een prachtige cover voor een Young Adult thriller.

Achterflap:

Pip wil uit huis. Ze heeft voortdurend ruzie met haar moeder, die haar elke dag weer de huid vol scheldt omdat ze gestopt is met haar opleiding. Op een mooie dag in september lijkt alles op zijn pootjes terecht te komen: Pip vindt een leuke baan én een eigen huisje. Maar dat huis is niet zo geweldig als het lijkt.

Nadat Pip en haar vrienden een ouijabord hebben gebruikt, gebeuren er allemaal vreemde dingen: spullen verdwijnen of gaan kapot en er gaat zelfs iemand dood, zoals het ouijabord al had voorspeld. Pips nieuwe leven verandert in een regelrechte hel. Wie heeft het op haar voorzien? Is het iemand van haar vrienden die haar in de maling neemt? Zijn het kwade geesten? Of zijn het spoken uit haar verleden?

Een spannende en beklemmende thriller over een droom die in een nachtmerrie verandert. Voor lezers vanaf 16 jaar.

Mening:

Ik was al bekend met Jennefer Mellink, Kwaad Bloed heb ik met veel plezier gelezen dus de nieuwsgierigheid met betrekking tot Gevarenzone was direct gewekt. En ik blijf bij mijn mening van toen: Hoe krijg je de jeugd aan het lezen? Nou zo!

De schuingedrukte proloog beschrijft hoe een meisje zich in een gevaarlijke situatie begeeft. Hoe en wat zal later allemaal duidelijk worden. Het is daarna heel eventjes wennen in de ik-vorm maar al snel pakt Pip je stevig bij de hand en haar leven thuis is bepaald geen rozengeur en maneschijn. Alcoholisme, verwaarlozing en huiselijk geweld zijn zware thema’s maar deze zaken worden op zo’n manier aangekaart dat het wel indruk maakt, maar je leesplezier gewoon volledig intact blijft door de overige belevenissen van Pip. Briljant gedaan.

Pip heeft een fijne vriendenkring, vindt een nieuwe baan en daardoor ligt nu ook een droomhuis binnen bereik. Toch gebeuren er rare dingen. Een vieze enge kerel lijkt Pip te volgen en in de tweede helft van het boek begint het gedonder pas echt. Wat is de rol van het ouijabord? Wat is de precieze betekenis van de schuingedrukte stukken die je tussendoor leest in het verhaal? De spanning loopt steeds verder op en de angst vliegt je soms vanaf de bladzijden tegemoet. En ja hoor, er komt ook nog iemand om..

Het is in een beeldende schrijfstijl geschreven, met een mooi oog voor detail, en het leest daardoor zeer prettig en makkelijk weg. Het is luchtig en jeugdig en doorspekt met spannende elementen en pakkende personages. En wat echt heel mooi is: het is eenvoudig genoeg voor de jongeren en volwassen genoeg voor alles wat daarboven ligt.

En dan het einde! Het lijkt misschien even met de botte bijl maar het is helemaal af en al peinzend besef je dat alles op de plek is gevallen. Heerlijk hoe een boek nog even na weet te sudderen, een aanrader voor jong en oud!

Conclusie:

Schrijfstijl: 4.5

Plot: 4.5

Leesplezier: 5

Originaliteit: 4

Psychologie: 4.5

Spanning: 3.5

Vier hele dikke sterren voor Gevarenzone.

Karin Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s