Over eten en zo

Verdiept in mijn boek zit ik na het werk nog even op het terras. Het is een heerlijke zomeravond en na een paar uur stoeien met mosselpannen in de keuken moet ik echt even bijkomen.


Glaasje witte wijn ernaast en even lezen voor ik de bus in stap naar huis. Heerlijk! Normaal kan ik me helemaal afsluiten van de wereld als ik aan het lezen ben, maar doordat het zo druk is geweest, is mijn concentratie wat minder en hoor ik dus opeens: “Jeetje Corien, je enkels zijn echt te dun hoor, ze breken bijna af!”

Ehmmmmm oké, laat ik er maar een grapje van maken dus ik reageer met “Ja maar ja, alles is te dun aan mij.” Er ontstaat geroezemoes en ik zie dat de andere dame plaatsvervangend boos wordt. Heel lief, maar ik kan het zelf wel af hoor als het moet.
Dan vinden blijkbaar de mannen dat ze zich er ook mee moeten bemoeien. Natuurlijk niet rechtstreeks tegen mij maar gezellig onderling. “Ze zou bijvoeding moeten nemen,”

Cubitan

” Ze moet naar een dokter,” en zo hoor ik vele opties.

Ik word een beetje kriegel. Wat is dat toch? Dat mensen altijd denken dat ze over (te) dunne mensen alles kunnen zeggen? Jaja i know, 47 kilo en een BMI van 17,2 is te weinig! Daar hoef ik geen expert voor te raadplegen. En ja ik zou misschien meer, beter, regelmatiger moeten eten, maar probeer dat maar eens als je zo onregelmatig werkt, een te snelle stofwisseling hebt en de hele dag boven eten staat. Daarbij is mijn hele familie nou niet bepaald dik te noemen. Dus tja…..

Ik focus me maar weer op mijn boek, misschien dat het me ooit gaat helpen met aankomen….. ‘T is namelijk een kookboek. 😂

kookboek.jpg

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s