Corina las: Het isolement-Chantal van Mierlo 4.5****

Isolement

In Het isolement van Chantal van Mierlo raakt Razvan na een avond uit in Amsterdam geobsedeerd door Coco. Hij heeft na een moeilijke jeugd zijn weg gevonden in de internetcriminaliteit en gebruikt zijn kennis van cybercrime om haar te isoleren. Hij plundert Coco’s bankrekening, hackt haar webcam en haar social media en zet haar hele leven op zijn kop. Door toedoen van deze catfish raakt ze steeds verder in de problemen, en ze wordt opgevangen door een vriend. Samen proberen ze de identiteit van haar online stalker te onthullen. Maar kan ze haar vriend vertrouwen? Het isolement van Chantal van Mierlo leest als een spannende film. De twee vertellers zetten je constant op het verkeerde been. Het isolement is Chantal van Mierlo’s tweede thriller, eerder verscheen De nummers.

De cover:

Een vrouw op een bed als een verknipte foto? Hij is mooi en roept vragen op. Wat heeft het van doen met de achterflap en het verhaal?? Ja, die wordt op zeker opgepakt in de boekwinkel.

Mijn mening:

In een vlotte en pakkende schrijfstijl neemt Chantal je mee door het leven van Coco en Razvan. Door de zeer actuele thema’s, cyberstalking en internetcriminaliteit, lopen geregeld de rillingen over je rug. Zou het echt zo makkelijk zijn? Brrrr je moet er niet aan denken. Het komt geloofwaardig over en halverwege het boek heb ik toch maar even mijn virus scanner ge-update.

Coco is een jonge meid met een zwaar verleden. Haar zwaar gehandicapte broer is alles wat ze nog heeft en als hij verhuist naar een speciale instelling in Amsterdam reist Coco hem achterna. Ze kan tijdelijk in het appartement van een  vriendin en samen met Kim zet ze zo vaak als ze maar kan de bloemetjes buiten in de bruisende hoofdstad.

Als ze een one night stand heeft gehad en ’s morgens vroeg stilletjes probeert weg te sneaken, beseft ze niet hoe haar leven op de kop zal komen te staan. Razvan is geobsedeerd door Coco en langzaam maar zeker probeert hij haar leven over te nemen.

Chantal beschrijft alles op zo’n manier dat je die Razvan het liefst door het boek wil sleuren om hem zo een harde klap voor zijn donder te geven. Bah, al na drie alinea’s vond ik het een doodeng mannetje. Zijn beweegredenen om dat te doen wat hij doet, maken dat je uiteindelijk ook een soort van sympathie voor hem krijgt. Mooi gedaan en echt knap. Voor Coco geldt dat je medelijden met haar krijgt vanaf het moment dat je er achter komt hoe haar familie in elkaar steekt en waarom ze in sommige gevallen koppig blijft ondanks dat ze daardoor juist meer in de problemen kan komen. Het plot is geniaal en verdrietig tegelijk. Ik moest echt even slikken. Godsamme zeg, ik had het zo gehoopt, maar helaas. Wat een eind! Top kwaliteit!!

Schrijfstijl: 5

Originaliteit: 4

Spanning: 4

Plot: 4.5

Leesplezier: 4.5

Vier en halve sterren voor Het isolement.

Corina Nieuwenhuis.

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s