Samengelezen: Niemand die me ziet-Simone Grimberg

Niemand-die-me-ziet_product

Met dank aan Futuro Uitgevers voor het recensie exemplaar.

Over de auteur:

Simone Grimberg is ondernemer en schrijft in haar vrije tijd, en dit is haar eerste ‘thriller’. Voor haar boek heeft ze zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarbij ze kon putten uit de praktijkervaringen van een politieagent.

(Bron: http://www.futurouitgevers.nl )

Achterflap:

Tijdens een fietstocht stuit de 23-jarige politieagente Inge op een vondeling. Ze probeert het kind te redden en brengt het naar het ziekenhuis, waar ze even later wordt opgevangen door de ervaren rechercheur Liesbeth. Het klikt tussen de twee en Inge mag Liesbeth assisteren bij haar volgende zedenzaak: de verdwijning van Sofie Vrolijk. Een naaktfoto van dit brave paardenmeisje is opgedoken in de telefoon van een pedofiel, maar van Sofie ontbreekt ieder spoor. Inge volgt haar gevoel, Liesbeth de feiten. Ze komen erachter dat Sofie is ingepalmd door een loverboy. Zijn de rechercheurs op tijd om Sofie uit de handen van de loverboy te redden? Klopt het gevoel van Inge dat Sofie zwanger is? En wat is de dubieuze rol van Sofies broer Bram tijdens het onderzoek?

Cover:

Karin:

De foto is prachtig maar ik zou hem zelf puur op uiterlijk niet direct oppakken. Mijn persoonlijke voorkeur gaat bij een thriller meestal uit naar een minder realistische cover, maar dat ben ik.

Corina:

Mooie foto, welke me intrigeert. Ik zou hem wel oppakken.

Onze Mening:

Karin:

Niemand die me ziet begint spannend. In de ik-vorm wordt duidelijk dat iemand vastgehouden wordt. Heftige gevoelens worden beeldend en voelbaar neergeschreven en het is makkelijk inleven op deze manier. Dat de situatie nijpend is, is duidelijk! Het hoe en wat is nog een groot vraagteken. Dit personage zal in het hele verhaal tussendoor terug blijven komen en die afwisseling geeft steeds een goede en spannende schwung aan het geheel.

Corina:

Vanaf het begin word je meegenomen in een fijne, vlotte schrijfstijl welke je in de ban houdt. Inge doet een gruwelijke ontdekking en de vraag van hoe of wat blijft je aan het boek gekluisterd houden. Al snel wordt Liesbeth geïntroduceerd en samen met Inge worden ze goed neergezet en hun zoektocht wordt duidelijk en spannend beschreven.

Karin:

Vanaf Hoofdstuk 1 worden vervolgens hoofdpersonages Inge en Liesbeth geïntroduceerd. Inge treft tijdens het mountainbiken een pasgeboren meisje gewikkeld in een deken aan.

Het verhaal begint te rollen en de ene verhaallijn haakt smeuïg in op de volgende. Inge ontmoet Liesbeth en samen worden ze op het onderzoek gezet naar de vermiste Sofie Vrolijk. Ondertussen blijft de vraag: wie is het kleine meisje dat ter vondeling werd gelegd?

De karakters van de beide vrouwen worden goed neergezet. Inge is impulsief en weet gevoelsmatig wat mensen denken, Liesbeth daarentegen houdt graag zelf de touwtjes in handen en is meer down to earth. Via het onderzoek doen allerlei personages hun intrede, leer je achtergronden kennen en je blijft je afvragen hoe deze ellende allemaal tot stand gekomen is.

Corina:

Inge wordt door Liesbeth betrokken in de zoektocht naar Sophie Vrolijk welke als vermist is opgegeven. Wat weten haar vrienden en wat weet haar broer Bram? Het onderzoek naar de vondeling komt op de achtergrond want Loverboys en pedofielen hebben voorrang in het onderzoek.

Liesbeth is een redelijke controlfreak wat goed wordt neergezet. Inge is meer van het gevoel en kan “gedachtenlezen”. Dit stoort want daar heb ik persoonlijk helemaal niks mee en doet in mijn ogen afbreuk aan het verhaal.

Karin:

Grimberg snijdt hierbij thema’s aan als kinderporno en de vuilakkerij met betrekking tot loverboys, en als lezer wil je maar 1 ding: dat ze gepakt en fors bestraft worden!

De schrijfstijl is soms enigszins eenvoudig maar prettig van aard en het leest als een speer. Richting einde wordt het even wat rommelig en hoewel er natuurlijk van afronding sprake is blijf ik toch nog met vragen zitten die ik graag beantwoord had gehad.

Corina:

Simone heeft een paar heftige onderwerpen te pakken en het enige wat je wil is dat het goed komt en dat het je eigen kinderen nooit zal overkomen. Helaas worden niet alle lijntjes helemaal afgewerkt (zoals de kleine vondeling) en op het einde wordt het wat chaotisch en heb ik het gevoel dat er een paar dingen door elkaar gehaald worden en het niet helemaal af is.

Conclusie:

Karin:

Niemand die me ziet is een goed en spannend boek wat actuele thema’s aan weet te snijden. Een meer dan prima debuut van Simone Grimberg waar ik in het einde graag meer afronding had gezien. Al met al absoluut de moeite waard en een volgend boek met Inge en Liesbeth in de hoofdrol ga ik zeker oppakken!

Schrijfstijl: 3.5

Plot: 3

Spanning: 3.5

Psychologie: 3

Originaliteit: 4

Leesplezier: 3.5

Drie en halve sterren voor Niemand die me ziet.

Karin Meinen.

 

Corina:

Een gewaagd debuut met een mooi verspringen naar verschillende personages die allemaal prima neergezet zijn. Ik had graag wat meer afsluiting gezien bij de vondeling, maar misschien komt dat omdat het mij persoonlijk erg raakt. Een goed debuut, ondanks een rommelig eind.

Schrijfstijl: 3.5

Plot: 3

Spanning: 3

Psychologie: 3

Originaliteit: 3

Leesplezier: 3.5

Drie sterren voor Niemand die me ziet.

Corina Nieuwenhuis.

 

 

Advertenties

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s