Karin las: Wisseling van de wacht-Stephen King****

wisseling-van-de-wacht-stephen-king

 

Over Wisseling van de wacht:

In Wisseling van de wacht keert de duivelse Mercedes-Killer Brady Hartsfield terug. Hij drijft zijn vijanden tot zelfmoord en als Bill Hodges en Holly hem niet weten te stoppen, zullen ze zelf slachtoffer worden, want hij richt zich vastbesloten op de mensen die hem het ziekenhuis in kregen.

King combineert de detectivestijl van Mr. Mercedes en De eerlijke vinder met de adembenemende, bovennatuurlijke suspense waar hij zo beroemd mee is geworden. Wisseling van de Wacht is genomineerd voor Vrij Nederland Thriller van het Jaar 2016 en bekroond met vijf sterren in Vrij Nederland Detective en Thrillergids.

Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder ruim vijftig horror- en fantasyboeken. Alle titels werden wereldwijde bestsellers. Een tv-serie gebaseerd op Mr. Mercedes is in voorbereiding.

( Bron: www.lsamsterdam.nl )

Mening:

Eindelijk daar is hij dan, de finale van de Mercedeskiller-trilogie. Bill versus Brady, here we go!

Vanaf de eerste bladzijde is het weer thuiskomen in de serie. Het verhaal pakt gelijk, mijn favoriete personages komen weer bloeiend tot leven en staan als een huis. Het is dan ook zeker aan te raden eerst de vorige twee delen te lezen, al wordt er wel voldoende terugverwezen. Wisselende verhaallijnen lopen vloeiend in elkaar over, de spanning blijft continue onderhuids aanwezig en de personages houden me in de houdgreep. Moord en zelfmoord, ze vliegen je bruut om de oren en het speuren, het onderlinge gekonkel en de persoonlijke ontwikkelingen houden me aan het verhaal gekluisterd.

Tot ongeveer de helft vreet ik de bladzijden op maar dan gaat het verhaal een kant op die wat mij betreft toch afbreuk doet aan de serie en de vorige twee delen. Het is King ten voeten uit, maar in deze totale verhaallijn was het voor mij te ongeloofwaardig en over the top. Wel wordt nu helemaal duidelijk hoe de cover perfect bij het boek past.

Richting einde gaat het van spannend, naar nagelbijtend, naar pageturning. Het loopt nog ietwat anders af dan ik verwacht had maar wat een prachtige afsluiting van een meesterlijke trilogie!

Conclusie:

Wisseling van de wacht is spannend met geweldige personages, over the top maar steengoed. In zijn geheel een fantastische trilogie en wat mij betreft een aanrader!

Vier sterren.

Karin Meinen.

 

 

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

2 gedachten over “Karin las: Wisseling van de wacht-Stephen King****”

  1. Mooie recensie Karin, ik ben nu ongeveer op de helft en zo te lezen kan ik nog wel wat verwachten. Ik heb alles van hem gelezen, dus ik hoop dat ik het bovennatuurlijke wel kan hebben (van King eigenlijk altijd).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s