Corina las: Weg zonder genade van John Hart****

Dank aan Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het recensie-exemplaar.

Over Weg zonder genade :

Weg zonder genade is de langverwachte thriller van John Hart, de meesterlijke verhalenverteller en Edgar-winnaar. Voor de lezers van Harlan Coben en literaire thrillers. Elizabeth Black is een heldin. Onlangs heeft ze eigenhandig een meisje uit gevangenschap gered, en de twee meedogenloze ontvoerders doodgeschoten. Maar Elizabeth heeft ook donkere geheimen. En als de jongen Gideon met een pistool staat te wachten tot de moordenaar van zijn moeder uit de gevangenis komt, raakt haar leven in een stroomversnelling.

‘De proloog is hartverscheurend en de volgende hoofdstukken zuigen je naar binnen als materie in een zwart gat. Lees dit boek!’ David Baldacci.

Mijn mening:

Elizabeth is al dertien jaar bij de politie als Adrian Wall vrijkomt na een veroordeling voor doodslag. Elizabeth is de enige die vast gelooft in zijn onschuld. Maar wie heeft het dan gedaan?
In een rustig maar fijn tempo beschrijft Hart de zoektocht naar de waarheid. Want simpel zit het niet in elkaar.
Vele personages komen voorbij en uiteindelijk houden ze allemaal verband met elkaar. Goed uitgewerkt en het verleden van Elizabeth is er mooi doorheen verweven al blijf je je tot bijna het eind afvragen waarom?

John Hart’s schrijfstijl is echt heerlijk. Geen te lange zinnen en vooral niet te moeilijke woorden. Maar wel zo dat je blijft lezen. Hij houdt je in de greep door steeds net niet teveel vrij te geven en je hersens blijven kraken.
Wat is er gebeurd met Elizabeth zowel in haar jeugd als in de kelder?

En wat te denken van Adrian? Wat is er toch allemaal met hem gebeurd? Waarom is hij zo gebroken? Hart beschrijft de emoties en flashbacks van Adrian op een sublieme manier en de details zijn af en toe echt tenenkrommend gruwelijk. Maar het past in het verhaal en medelijden, misselijkheid en boosheid strijden om een plek in je hoofd.

Het plot is onverwacht en de dader al helemaal. Mooi gedaan, ik had verschillende scenario’s in mijn hoofd maar dit was er niet één van. Heerlijk als je je zo kan vergissen.

Schrijfstijl: 4

Originaliteit: 4

Leesplezier: 4

Spanning: 4 

Plot: 4 

Vier sterren voor Weg zonder genade.

Corina Nieuwenhuis.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s