Yvonne ging naar Corine Hartman!

Zaterdag 4 juni was het zover, eindelijk de signeersessie van Corine Hartman bij Bruna in het Limburgse Horst.
Het programma was als volgt:

✓ Informatie over Corine haar solo thriller Een vlaag van waanzin.
✓ Het voorlezen van de proloog van haar nieuwe solothriller.
✓ Gelegenheid om je boek te laten signeren en op de foto te gaan.

 

Bij binnenkomst was het niet heel erg druk, er waren al twee mede Samenlezenisleuker leden aanwezig en we herkenden elkaar van Facebook dus het was een prettige kennismaking.
Al gauw kwam Corine naar ons toegelopen en na wat handen schudden en het in ontvangst nemen van het Literaire Juweeltje Zure Koekjes namen we met zijn vieren plaats aan een tafeltje wat al klaar stond.

FB_IMG_1465061581177

Na een paar minuten voegden nog een aantal dames zich bij ons en begon Corine te vertellen over haar boek  Een vlaag van waanzin. Omdat een van de aanwezige gasten niet goed kon kiezen tussen dat boek en haar nieuwe thriller met Tomas Ross Zwarte Weduwe vertelde Corine ook kort een stukje daarover.
We kregen allemaal goed de gelegenheid om vragen te stellen aan Corine en ze beantwoordde ze allemaal.
Zo vertelde Corine dat ze van mensen uit de omgeving van het familiedrama waar ze over schrijft te horen gekregen heeft dat ze de personages Romée en Anthonie heel goed heeft neergezet en zelfs de omslag met de oranje letters goed te pakken heeft, dat was namelijk de lievelingskleur van Romée.
Op de vraag waar Corine het meest trots op is zei ze dat ze op al haar boeken even trots is omdat ze allemaal een betekenis voor haar hebben en met alle personages meegeleefd heeft. Maar de Jessica Haider serie is wel heel bijzonder omdat dit haar doorbraak bij het grote publiek betekende. Het boek In vreemde handen is ook erg speciaal voor Corine omdat ze dit boek ook echt in Italië geschreven heeft in een Bed & Breakfast en daarop ook haar verhaal gebaseerd heeft qua omgeving.

Over de samenwerking met Tomas Ross zegt Corine dat deze heel goed verloopt, ze hebben veel lol samen en zijn ook heel productief. Veel wordt via de mail over en weer gestuurd, stukken worden herschreven en herlezen en uiteindelijk zou het voor de lezer niet meer te achterhalen moeten zijn welk stuk door wie geschreven is. In principe schrijft Tomas de stukken van Sir Charles en Adam en Corine schrijft de stukken van Carrie en een andere vrouwelijke hoofdpersoon. Maar door alle correcties over en weer is die lijn wel iets vaag.

Dan pakt Corine de proloog erbij van haar nieuwe solo thriller. Deze gaat ook dit keer weer over een familie drama. Het idee van Corine is om in totaal 3 boeken te schrijven over een familie drama waarvan Een vlaag van waanzin de eerste was. De verhalen gaan zich allemaal in Nederland afspelen langs de oevers van de IJssel.
Dit verhaal is gebaseerd op een familiedrama wat zich afgespeeld heeft in een heel klein dorpje in Frankrijk. Daar vermoordt een vrouw haar man na jarenlang fysiek mishandeld te zijn door hem.
Corine gaat aan dit verhaal natuurlijk haar eigen draai geven wat het voor haar een hele uitdaging maakt om het verhaal goed en geloofwaardig te gaan maken.
De aanwezige dames zijn allemaal onder de indruk van de spannende proloog van dit nieuwe boek.
Ikzelf ook, want hoe ze het toch ook altijd weer doet weet ik niet maar ze had ons allemaal muisstil aan haar lippen hangen. Deze nieuw thriller wordt begin 2017 verwacht.

Dan is het tijd voor de foto’s en handtekeningen en krijgen we allemaal nog een momentje om met Corine te praten.

Na afloop krijgt Corine van Bruna in Horst nog twee boeken aangeboden, een kookboek met allemaal gerechten gemaakt door een Hortse kok.
En een boek wat geschreven is door een journalist die zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Parijs van afgelopen jaar. Zij was bij het concert in de Bataclan toen de aanslagen plaatsvonden.

Yvonne Vogels.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s