Karin las: Beschadigd van Ika Gerritsen

Beschadigd

Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het recensie-exemplaar.

Over de auteur:

Ika Gerritsen (Medemblik, 1978) is copywriter bij Alkmaar Marketing en boekrecensent en verslaggever bij de Boekenkrant. Als freelance journalist schreef zij o.a. voor Boek Magazine en Ouders van Nu. Ika woont met haar man en twee kinderen in het centrum van Alkmaar. Beschadigd is Ika’s debuut. Deze echt Nederlandse thriller speelt zich af in Alkmaar, maar ook in Medemblik, de Wieringermeer en de Beemster.

( Bron: www.letterrijn.nl )

Cover:

Schitterend en perfect passend bij het boek. Het moment dat ik de cover zag wist ik, deze wil ik lezen.

Achterflap:

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Kirsten geweldig. Wat echter niemand weet, is dat ze wordt geteisterd door nachtelijke paniekaanvallen, veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis in haar jeugd. De enige die op de hoogte is van Kirstens angsten is haar vriend Mark, maar juist hij toont totaal geen begrip. Het doet Kirsten besluiten haar spullen te pakken en bij hem weg te gaan.

Dan krijgt Kirsten het nieuws dat haar oma Veronica onverwacht is overleden. Hoewel ze geen warme band hadden, biedt het haar wel de mogelijkheid om in het huis van haar oma te gaan wonen. Om de kosten te drukken, verhuurt ze een kamer aan de levenslustige Elise.

Kirsten en Elise vinden aanwijzingen die twijfels oproepen over de doodsoorzaak van Veronica. Was dit wel een ongeluk? Nieuwsgierig gaan de vrouwen op onderzoek uit. Daardoor komen niet alleen de spoken uit Kirstens verleden weer tot leven, maar brengen ze ook zichzelf in groot gevaar.

Mening:

Toen ik Beschadigd  voorbij zag komen lagen mijn verwachtingen direct torenhoog. De meer dan mooie cover, de achterflap: laten liggen was voor mij geen optie. Hoe fijn is het dan dat een debuut al je verwachtingen waarmaakt?

Beschadigd brengt na een zinderende proloog, een continue onderhuidse spanning met twee verhaallijnen in het heden en verleden met zich mee. En juist die switch hield me aan de bladzijden gekluisterd. Stukje bij beetje, cliffhanger by cliffhanger, kom je steeds verder en waren mijn hersens aan het ratelen hoe dit uiteindelijk in elkaar ging passen.

De personages staan als een huis. De één meer uitgediept dan de ander, maar ieder voor zich lieten ze een onbestemd gevoel bij me achter : wat klopt hier niet en wat is uiteindelijk jouw rol in dit verhaal? Intrige en achterdocht ten top!

Gerritsen hanteert een kundige en beeldende pen, je af en toe trakterend op een tik humor en dit zorgt voor een hoge dosis leesplezier. En wanneer je eindelijk denkt, zo nu weet ik wel hoe het zit, krijg je een briljante plottwist om de oren en blijf je even flabbergasted voor je uit zitten staren. Je afvragend: is dit om te huilen of om in lachen uit te barsten? Wel, ik sloeg dit boek uiterst voldaan en met een big smile dicht.

Conclusie:

Schrijfstijl: 5

Plot: 4.5

Spanning: 4

Leesplezier: 5

Psychologie: 4

Originaliteit: 4

Vier en halve ster voor Beschadigd.

Karin Meinen.

Gepubliceerd door

Samenlezenisleuker

Recensies, winacties, tips, leesclubs, columns, een kort verhaal of interviews! Kortom, alles wat maar gezellig en leuk is met betrekking tot boeken :-D

3 gedachten over “Karin las: Beschadigd van Ika Gerritsen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s